Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Tsunami Democràtic ocupa l'avinguda Roma de Tarragona amb activitats lúdiques durant la jornada de reflexió

Unes 300 persones participen en jocs de taula, una xocolatada i tallers per escriure cartes als presos

Els manifestants han col·locat aquesta tarda taules i carpes a la calçada d'aquesta artèria d'entrada a la ciutat, i l'han tallat al trànsit Els manifestants han col·locat aquesta tarda taules i carpes a la calçada d'aquesta artèria d'entrada a la ciutat, i l'han tallat al trànsit TWITTER / CUP TARRAGONA
Societat ACN
Dissabte, 09 Novembre 2019 18:17

Unes 300 persones han ocupat aquest dissabte l'avinguda Roma de Tarragona en l'acció convocada per Tsunami Democràtic a la ciutat amb motiu de la jornada de reflexió. Poc després de quarts de cinc de la tarda, els manifestants han col·locat taules i carpes a la calçada d'aquesta artèria d'entrada a la ciutat, i l'han tallat al trànsit. Persones de totes les edats, moltes d'elles amb llaços grocs i estelades, han participat en jocs de taula, activitats esportives i tallers d'escriure cartes als presos. També s'han fet activitats per als més petits, com ara una lectura de contes, i s'han muntat parades per vendre marxandatge independentista. Per combatre el fred, els organitzadors també han servit xocolata calenta i coca als assistents.

L'avinguda Roma de Tarragona ha ofert aquest dissabte a la tarda un aspecte inusual amb motiu de la convocatòria del Tsunami Democràtic, que s'ha fet en diferents punts de Catalunya. Els cotxes que habitualment transiten per la calçada central d'aquesta via han donat pas a una jornada festiva amb diverses activitats lúdiques per a tots els públics.

Amb la previsió d'estar-s'hi fins a la nit, els participants han portat nombrosos jocs de taula per passar l'estona i també s'han fet partits de futbol, circuits amb patinet, salts de corda i una ballada de sardanes. La música ha sonat durant tota la tarda i també s'han fet diversos tallers. Els assistents també han pogut escriure cartes als joves tarragonins empresonats arran dels aldarulls i als líders independentistes condemnats pel Suprem.

"Hem vingut a reflexionar i a passar-nos-ho bé; a passar la tarda amb tota la gent i a fer una mica de festa", ha explicat la Lila mentre jugava una partida del joc Rummikub. A prop seu, un grup de joves encadenava partides d'escacs. "Hauríem de reflexionar tots, no només els votants, i a veure si els polítics es plantegen si estan fent les coses com cal", ha opinat la Mireia.

En una altra taula, en Francesc, de 18 anys, ha estat una bona estona jugant amb amics. En el seu cas, ha deixat clar que s'ha mobilitzat "per l'alliberament dels presos polítics i la injustícia política que s'està vivint a Espanya". De fet, tot i la crida a la neutralitat de la Junta Electoral, la reivindicació independentista ha estat molt present durant tota l'acció. Entre d'altres, s'han pintat llaços grocs i altres símbols a la calçada, així com una gran inscripció amb el lema 'Llibertat presos polítics'.

"Avui volem reivindicar la democràcia i això és una bona manera de fer-ho, i d'inculcar als nostres fills els valors de la llibertat i la llibertat d'expressió", ha apuntat Cristina Tomàs, que s'ha encarregat de conduir un taller d'explicació de contes per als més petits. Al seu parer, la Junta Electoral no tenia cap altra opció que permetre les activitats convocades aquest dissabte. "Estem celebrant la pau i la llibertat, i no es pot prohibir això. Si ho hagués fet, la junta hagués quedat més retratada", ha tancat.

Picabaralla amb un conductor

L'acció, que s'ha donat per acabada a les nou de la nit, ha transcorregut de forma pacífica i sense incidents. L'excepció ha estat una picabaralla amb el conductor d'un vehicle que volia circular per un dels laterals de l'avinguda. Segons alguns testimonis, inicialment l'home i una dona que conduïa han sortit del vehicle i han increpat alguns manifestants. Finalment, ell s'ha posat al volant i ha intentat avançar per damunt la vorera, on hi havia algunes persones. Tot i que no s'han hagut de lamentar danys personals, la Guàrdia Urbana ha intervingut i s'ha fet càrrec de la situació.

Un cop dissolta la protesta també hi ha hagut algun enfrontament verbal entre alguns participants i un grup de persones que ha començat a arrencar llaços grocs i pancartes independentistes que s'havien penjat en arbres, fanals i parets durant la tarda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: