Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Salvador, al Congrés, i Laura Castel, al Senat, encapçalaran les llistes d'ERC a la circumscripció de Tarragona

En les eleccions del 10-N Esquerra Republicana vol tornar "més forta a Madrid per continuar condicionant la política, només així es podrà forçar el diàleg necessari per solucionar el conflicte"

Foto de grup dels candidats i candidates d'ERC al Congrés i al Senat al 10-N per la circumscripció electoral de Tarragona Foto de grup dels candidats i candidates d'ERC al Congrés i al Senat al 10-N per la circumscripció electoral de Tarragona ERC CAMP DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Octubre 2019 20:31

ERC torna a apostar per Jordi Salvador, al Congrés, i per Laura Castel, al Senat, per encapçalar les candidatures republicanes de la circumpscripció de Tarragona a les eleccions generals del 10-N.

Esquerra continua "amb la mà estesa damunt la taula del diàleg" per demostrar que l’única sortida passa "per la negociació i l’autodeterminació". Per aconseguir-ho, considera que cal tornar a ser determinants en aquestes properes eleccions generals i la millor resposta a la sentència "és omplir les urnes de vots republicans i independentistes".

Jordi Salvador ha expressat que “l’amnistia és un mitjà fonamental per trencar amb aquesta situació d’anormalitat i que per això Esquerra necessita tenir la representació més sòlida possible en el Congrés dels Diputats, ja que si no es pressiona als socialistes, aquests demostren una nul·la predisposició al diàleg”. Salvador ha afegit que per Esquerra també és important ser-hi per ocupar-se de les qüestions socials, com s’ha fet sempre, i per persistir amb les mesures que ajudin a construir unes millors condicions de vida per totes les persones en la línia de les quals s’ha treballat els darrers temps: derogació de la reforma laboral, de la LOMCE, revisió dels sistemes de pensions, la llei de l’habitatge, de la dependència i tants altres aspectes que es decideixen a Madrid. En el seu torn Jordi Salvador també ha aprofitat per condemnar tots les expressions violentes viscudes aquests darrers dies, posant en el focus les agressions policials i assegura que “caldrà depurar responsabilitats dels agents en dels cossos de seguretat que hagin actuat de forma injustificada”.

Norma Pujol, número 2 al Congrés, ha expressat la necessitat de no criminalitzar als joves que des de la publicació de la sentència han sortit als carrers i ha reiterat la idea de tenir una veu forta a Madrid per lliutar pels drets i les llibertats i també pels requeriments territorials bàsics. En el cas de les Terres de l’Ebre ha fet esment de “la necessitat de reactivar l’impost català nuclear, tombat pel TC i a estendre una professionalització més enllà de les plantes nuclears per tal de revitalitzar productivament aquesta àrea geogràfica”.

Els candidats al Senat, Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà han explicat que aquesta cambra té l’obligació d’atendre demandes territorials històriques que serien en el cas de Tarragona i sobretot en matèria d’infraestructures: connectar el Port i l’aeroport amb el corredor del Mediterrani o estudiar una alternativa per alliberar el transport de mercaderies per la via de la costa, entre moltes altres qüestions.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, és també candidata al Congrés i en el seu torn ha posat l’accent en el paper clau del municipalisme ja que “és en les institucions locals on es practica la democràcia real perquè estem obligats a seure, dialogar i pactar. És només d’aquesta manera, teixint complicitats amb totes les administracions, que s’aconsegueix amb èxit els objectius plantejats”.

La presidenta de la Federació Regional, Irene Aragonès, ha expressat la necessitat de mantenir-se en ferms en aquest context d’emergència democràtica, ha mostrat la solidaritat d’ERC amb els detinguts la setmana passada i ha manifestat la necessitat d’acabar amb la repressió policial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: