Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La llevantada es desplaça cap a l'est i el nord del país després de dues hores complicades al Camp de Tarragona

A Cambrils, la crescuda de la riera d'Alforja s'ha endut part d'un pont

Imatge de l'avinguda Diputació de Cambrils plena d'aigua, als voltants de la riera de Maspujols, que s'ha desbordat Imatge de l'avinguda Diputació de Cambrils plena d'aigua, als voltants de la riera de Maspujols, que s'ha desbordat ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dimarts, 22 Octubre 2019 23:15

La llevantada que des de primera hora del matí assola diversos indrets de Catalunya es desplaça cap a l'est i el nord del país després de dues hores que han estat complicades especialment al Camp de Tarragona. Hi ha hagut inundacions de baixos i crescudes de rius i rieres, rescats de persones atrapades als seus vehicles i talls de trens i de carreteres per culpa de les inundacions. Entre les vuit del vespre i les deu de la nit els Bombers han atès 147 avisos a la Regió d'Emergències de Tarragona i 89 a la de Lleida. Des del principi de l'episodi els Bombers han dut a terme 273 serveis a les comarques del Camp de Tarragona. Ara els xàfecs es desplacen cap al Penedès, l'Anoia, el Garraf i la Conca de Barberà.

Des de Protecció Civil es recomana als habitants dels municipis de les Garrigues, l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès propers a la zona del riu Francolí que es quedin a casa i evitin desplaçaments per la crescuda del riu i les rieres que hi desemboquen. També indiquen a les persones que viuen en masos aïllats, que si l'aigua puja de nivell s'enfilin a les plantes altes.

La línia de precipitacions intenses, que ha estat de fins a 38 litres per metre quadrat en 30 minuts a Tarragona, es desplaça ara cap a l'est i el nord. Protecció Civil alerta que en les properes hores els xàfecs afectaran el Penedès, l'Anoia, el Garraf i la Conca de Barberà.

Mentre ha estat a sobre del Camp de Tarragona ha causat afectacions de consideració en municipis com Cambrils, on la riera d'Alforja ha crescut de forma considerable sense arribar a desbordar-se i s'ha endut part de la passarel·la que connecta el parc del Pinaret amb Nou Cambrils. Al barri del port i la part baixa de Tarragona també hi ha hagut nombrosos episodis d'inundacions.

A Lleida, on ha caigut més aigua és a la zona de l'Albi (Garrigues) i Arbeca (Garrigues), on també hi ha hagut inundacions de baixos i actuacions dels Bombers. En paral·lel, a la planta d'Argal de Miralcamp (Pla d'Urgell) hi ha hagut un incendi als transformadors i hi ha hagut una fuita d'amoníac que ja està controlada, en un succés que encara està per determinar si ha estat causat per la pluja o no.

Pel que fa a la tasca dels Bombers, fins a les deu de la nit, i des del principi de l'episodi, han fet 273 serveis a la Regió d'Emergències de Tarragona, 119 a la de Girona, 114 a la de Lleida, 45 a la Metropolitana Nord, 42 a la Metropolitana Sud, 26 a la de les Terres de l'Ebre i 14 a la Centre.

A banda, continuen tallades les línies R15 i R16 de Rodalies de Renfe per inundació de les vies en algun dels seus trams. Pel que fa a les carreteres, n'hi ha sis de tallades per inundació. L'AP-7 entre Vila-seca i Cambrils (es fan desviaments per l'A-7), la TV-3031 a Guiamets, la T-312 a Cambrils, la C-252 a Vilabertran, la GIV-6211 a Figueres, la GIV-6301 a Armentera. A banda, hi ha un carril tallat a la C-260 a Castelló d'Empúries en direcció Figueres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: