Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

En llibertat amb càrrecs els catorze detinguts a Tarragona pels aldarulls de dimarts a la nit

Els Mossos els atribueixen suposats delictes de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat

Alguns dels joves que han quedat en llibertat aquest dimecres al matí i que havien estat arrestats pels Mossos pels aldarulls de dimarts Alguns dels joves que han quedat en llibertat aquest dimecres al matí i que havien estat arrestats pels Mossos pels aldarulls de dimarts NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dimecres, 16 Octubre 2019 12:43

Els catorze detinguts pels aldarulls de dimarts a la nit a Tarragona, entre els quals un menor, han quedat tots en llibertat amb càrrecs durant el matí de dimecres amb l’obligació de comparèixer davant el jutge quan siguin requerits, segons els Mossos d’Esquadra. La policia els atribueix suposats delictes de desordres públics -pels danys a la subdelegació del govern espanyol, a l’edifici de l’Agència Tributària i al mobiliari urbà de la ciutat- i d’atemptat als agents de l’autoritat. Un dels advocats de Juristes per la República, Josep Singla, ha explicat a l’ACN que creuen que el gruix de detencions les va fer la policia espanyola i que molts dels arrestats tenen lesions, algunes “d’importants”, que podrien acabar en denúncia.

Amb l’excepció del menor d’edat, que ha quedat en llibertat a primera hora de dimecres per indicació de la Fiscalia de Menors, la resta d’arrestats tenen entre 18 i 25 anys, segons ha precisat l’advocat Josep Singla.

Tots els detinguts han estat assistits a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, ubicada al barri de Campclar, per lletrats del col·lectiu Juristes per la República i Juristes per les Llibertats de les Terres de l'Ebre.

Alguns dels joves detinguts han mostrat a l'ACN ferides i contusions sofertes durant els aldarulls. També es qüestionen com la policia espanyola va poder accedir al centre hospitalari de Santa Tecla per identificar-los.

Els detinguts han anat sortint de forma esglaonada des de primera hora del matí de la comissaria dels Mossos, on han estat rebut entre aplaudiments i abraçades per prop d'un centenar de joves concentrats.

Els joves havien sortit dels dels jutjats de la ciutat de Tarragona, en una marxa a peu fins aquest barri tarragoní, amb una pancarta encapçalant la manifestació juvenil on s'hi podia llegir 'Llibertat detingudes'.

La marxa no ha afectat el trànsit i s'ha produït sense incidents. En sortir tots els detinguts en llibertat, poc abans de les dotze del migdia, la concentració s'ha dissol i els manifestants han retornat cap a Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: