Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El patruller Infanta Cristina de l'Armada espanyola fa escala a Tarragona i es podrà visitar coincidint amb el 12 d'octubre

La CUP ho interpreta com una “demostració de força” de l'Estat amb voluntat d’“intimidar”

El patruller Infanta Cristina de l'Armada espanyola El patruller Infanta Cristina de l'Armada espanyola ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dissabte, 12 Octubre 2019 16:28

El patruller Infanta Cristina de l'Armada espanyola farà escala al Port de Tarragona des d'aquest divendres i fins diumenge. Dissabte, coincidint amb el dia de la Hispanitat, obrirà les seves portes perquè qui vulgui el pugui visitar, en horari de matí i tarda. La seva presència a Tarragona ja ha generat reaccions. El grup municipal de la CUP critica l’arribada del patruller i la celebració del dia de la Hispanitat. “El 12 d’octubre no hi ha res a celebrar”, etziba la CUP, en un comunicat. Els cupaires ho consideren “una demostració de força” per part de l’estat espanyol, amb la qual es pretén “intimidar”, i alhora “banalitzant i normalitzant la presència militar”. “Ho considerem molt greu”, manifesta la formació anticapitalista.

Segons fonts del Ministeri de Defensa, el patruller és el segon vaixell de la classe 'Infanta Elena'. És el vuitè vaixell en la història de l'Armada que porta aquest nom i té una dotació formada per 90 persones. La seva missió principal és la vigilància marítima. Dins d'aquest camp, les missions encomanades poden ser diverses, com la lluita contra la immigració il·legal i el tràfic d'estupefaents, la lluita contra la pirateria, el control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient i la vigilància de pesca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: