Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els viticultors del Penedès fan vaga per protestar pel preu del raïm que els paguen les grans empreses del cava

Els pagesos es concentren i fan marxes lentes de tractors per denunciar que cobren per sota del cost de producció

La pancarta que ha encapçalat la marxa dels viticultors en la jornada de vaga La pancarta que ha encapçalat la marxa dels viticultors en la jornada de vaga ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dijous, 05 Setembre 2019 15:27

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès han organitzat una jornada de vaga en la verema aquest dijous per protestar pel preu que les grans empreses productores de cava els paguen el raïm. Han denunciat que les companyies enguany han imposat una retallada del 28% respecte l’any passat, que en alguns casos deixa en 0,30 euros el quilo de raïm.

Els viticultors han afirmat que la xifra està per sota del cost de producció, estimat en uns 40 cèntims. Després de concentrar-se davant el cementiri de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) s’han desplaçat fins a les instal·lacions de Codorniu i Freixenet, on s’han reunit amb directius i han llegit un manifest, respectivament. També s’han manifestat davant l’Ajuntament del municipi.

A continuació s’han desplaçat cap a Vilafranca del Penedès per protestar davant del consistori i el Consell Regulador del Cava.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: