Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Instal·laran càmeres de vigilància al centre de Valls

El carrer de la Cort serà la primera zona que en tindrà abans de finals d’any, a petició de veïns i comerciants

El carrer de la Cort de Valls El carrer de la Cort de Valls NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dilluns, 26 Agost 2019 08:45

L’Ajuntament de valls instal·larà càmeres de vigilància al centre de la ciutat. En concret, les càmeres es col·locaran al llarg del carrer de la Cort i plaça del Blat, donant cobertura també a alguns carrers adjacents. Serà la primera zona controlada per càmeres a la capital de l’Alt Camp, fruit de la demanda dels propis veïns i de l’associació de comerciants de la zona. L’objectiu del consistori és instal·lar-se a més punts de la ciutat. La videovigilància és un projecte que s’arrossegava de l’anterior mandat, però no ha estat fins enguany que s’ha disposat finalment de la partida pressupostària -d’uns 40.000 euros. A finals de mes s’enllestirà el plec de condicions del projecte per treure’l a concurs.

“No respon a cap onada de successos, però decidim col·locar càmeres no sols per seguretat sinó també per prevenció i per combatre l’incivisme”, explica a l'ACN el regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia. Malgrat que s’hagi renovat tota la il·luminació d’aquest cèntric carrer que uneix les places del Pati i del Blat, veïns i botiguers van traslladar a l’Ajuntament la seva inquietud de tenir major sensació de seguretat. Davant el quòrum, el projecte ha tirat endavant.

“Preferim cobrir ben cobert un sol carrer i els adjacents que hi desemboquin, que no pas voler abastir més àrea i no arribar-hi bé”, afegeix el regidor. Amb tot, després de la primera experiència al carrer de la Cort, el consistori ja té en ment estendre el sistema de videovigilància a altres punts de la ciutat, tant del centre històric -especialment l’entorn del carrer de Sant Antoni- com de zones noves -com la Vallvera. “Volem cobrir cada any una zona”, assegura Garcia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: