Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Endesa tanca una anella elèctrica a Tarragona per millorar el servei al barri de Torreforta

La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció del servei

L’actuació ha consistit en el tancament d’una anella elèctrica i la reforma d'un centre de transformació -a la imatge- L’actuació ha consistit en el tancament d’una anella elèctrica i la reforma d'un centre de transformació -a la imatge- ENDESA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Agost 2019 07:29

Endesa ha acabat recentment els treballs per a reformar i millorar tecnològicament part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió del barri tarragoní de Torreforta, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a 5.682 clients. L’actuació, que ha tingut una inversió de 23.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit en el tancament d’una anella elèctrica i la reforma un centre de transformació.

Així, Endesa ha estès un nou tram de cable subterrani de 25 kV d’última generació al barri de Torreforta i que ha permès connectar tres centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats entre sí. D’aquesta manera la xarxa ha quedat mallada i s’ha creat el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció del servei.

Igualment, s’ha aprofitat l’operativa per adequar i modernitzar un dels centres de transformació, que s’ha dotat de noves tecnologies i s’ha telecomandat. D’aquesta manera, s’ha procedit a substituir de les tradicionals cabines elèctriques per unes d’última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquesta nova tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també és més robusta de cara a suportar ambients humits i salins, com és el cas de zones properes a les costes. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniments, a diferència de la tecnologia anterior, en que aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

A més, s’ha introduït un equip d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la companyia a la comarca del Tarragonès i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients, ja que es dona una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: