Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els viticultors del Penedès mantenen la vaga del 5 de setembre després de reunir-se amb Henkell-Freixenet

L'empresa cavista s'ha mantingut en la seva voluntat de pagar 30 cèntims el quilo de raïm, una xifra que els pagesos consideren ruïnosa

Imatge dels tractors a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, el 16 d'agost de 2019 Imatge dels tractors a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, el 16 d'agost de 2019 ÀLEX RECOLONS / ACN
Societat ACN
Dimarts, 20 Agost 2019 20:45

Els viticultors del Penedès han decidit aquest dimarts mantenir la vaga general del pròxim 5 de setembre pels baixos preus del raïm en la que aturaran la verema i bloquejaran els accessos als cellers després de reunir-se amb Henkell-Freixenet. A la reunió, celebrada a petició de l'empresa i a la que han assistit representants dels sindicats convocants de l'aturada - Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC)-, Freixenet s'ha negat a pagar més de 30 cèntims el quilo de raïm, prop d'un 30% menys que la temporada passada, com ja havia anunciat. En un comunicat, els representants sindicals han qualificat d'"unilateral, dura i inamovible" la postura de Freixenet que no els deixa altre alternativa que mantenir les aturades.

A la reunió, Freixenet s'ha compromès amb els pagesos a celebrar una nova reunió a la tardor per buscar una solució al conflicte que passi per mesures com ara establir contractes plurianuals diferenciant varietats i paràmetres de cultiu.

Els representants sindicals dels viticultors es reuniran dijous vinent a la seu de l'INCAVI a Vilafranca del Penedès amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, per tractar la qüestió.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: