Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una vintena de dones víctimes de violència masclista s'empoderen a Reus amb el projecte ‘Connecta't’

El projecte s’ha dut a terme de gener a juny amb l’objectiu d’enfortir les potencialitats de les participants i millorar la seva xarxa social

Divuit dones víctimes de violència masclista han participat des de gener fins al juny, de manera voluntària, del projecte municipal 'Connecta't' Divuit dones víctimes de violència masclista han participat des de gener fins al juny, de manera voluntària, del projecte municipal 'Connecta't' REUS.CAT
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 15 Agost 2019 20:46

Divuit dones víctimes de violència masclista han participat des de gener fins al juny, de manera voluntària, al projecte ‘Connecta't’, organitzat des de l’any 2016 per la Regidoria de Benestar Social de Reus al Casal de les Dones. L’objectiu és facilitar a les participants eines d’empoderament, per tal d’enfortir les seves potencialitats i millorar la seva xarxa social.

La majoria de les participants han assistit amb regularitat a les sessions, d'una hora i mitja de durada, impartides per una treballadora social i una educadora social que treballen durant tot l’any amb aquest col·lectiu.

Per tal d'oferir una atenció més personalitzada, les participants s’han dividit en dos grups. Un d’ells ha estat format per dones de procedència marroquina amb dificultats idiomàtiques, i ha comptat amb el suport de la mediadora intercultural de la Regidoria de Benestar Social.

Tot i això, algunes de les activitats han estat conjuntes, com la xerrada ‘Relacions sanes. Curar-se abans de tenir una nova parella’, que va impartir la psicòloga de la Regidoria, la ruta del Modernisme de Reus amb guia i dues sessions de tècniques d’autodefensa. Entre altres temes, s'han fet sessions sobre consciència del feminisme i de gènere, estereotips romàntics i de parella, assertivitat, planificació del futur i més.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que “aquest projecte ajuda que les dones que han patit violència masclista superin aquesta situació i no tornin a ser víctimes en un futur”.

Pròximament, d’octubre a desembre, està previst que es tornin a realitzar entrevistes a dones víctimes de violència masclista per tal de determinar les participants d’aquest projecte en l’edició de gener a juny de 2020.

Altres serveis de consulta

Atenció a les víctimes de violència masclista

Durant tot l’any, l’Ajuntament de Reus ofereix atenció a les dones víctimes de violència masclista de manera ràpida i confidencial. També poden contactar amb aquests serveis municipals els familiars i altres persones que siguin testimoni d’una situació de violència i vulguin ajudar a la persona afectada.

Regidoria de Benestar Social

De dilluns a divendres, de 9 a 14 h, també es pot trucar al telèfon 977 010 034 del Servei de Cita Prèvia de Serveis Socials o enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV)

Es pot contactar durant les 24 hores del dia durant tot l’any al número de telèfon 977 010 092. També es pot anar a la Comissària Central de la Guàrdia Urbana de Reus.

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Està ubicat al Casal de les Dones, a la plaça de la Patacada, i s’hi pot contactar de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, a través del número de telèfon 977 010 672, o del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El telèfon d’emergència 900 900 120

A més, en cas d’emergència, també es pot trucar al 112 i al 900 900 120, el servei d'atenció permanent contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya, el qual és gratuït i confidencial. Funciona cada dia de l'any durant les 24 hores del dia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: