Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El personal de neteja de Tempo inicia les mobilitzacions a Salou

Divendres, 9 d’agost, la manifestació sortirà a les 11h de la Font Lluminosa de Salou i recorrerà el passeig fins a Vilafortuny / El nombre de treballadors i treballadores afectats és de prop de 150 a la demarcació

El personal de neteja de Tempo es manifestarà divendres, des del passeig Jaume I de Salou fins al nucli de Vilafortuny (Cambrils) El personal de neteja de Tempo es manifestarà divendres, des del passeig Jaume I de Salou fins al nucli de Vilafortuny (Cambrils) CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 08 Agost 2019 11:09

El passat dia 30 de juliol, l’assemblea de treballadors i treballadores de Tempo va acordar convocar dues manifestacions a Salou, els dies 9 i 14 d’agost. Demà, 9 d’agost, la primera manifestació sortirà a les 11.00 h de la Font Lluminosa -passeig Jaume I- i recorrerà el passeig de vianants que voreja les platges fins arribar a Vilafortuny a les 13.00 h. El recorregut de la manifestació del dia 14 queda pendent de determinar, segons fonts sindicals.

L’assemblea també ha acordat portar a terme accions de protesta davant els ajuntaments d’Altafulla, La Canonja, La Pobla de Mafumet, Els Pallaresos i davant la delegació de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, davant la Diputació i les oficines de base a Tarragona.

L'origen del conflicte

Segons la UGT, el conflicte té el seu origen "en la falta de puntualitat en el pagament dels salaris que l’empresa Tempo arrossega des de fa molt de temps, i que s’ha agreujat des del mes de març, que hauria d’haver abonat la paga de beneficis, que sumat a les liquidacions dels treballs fixos discontinus i a la paga de juliol, es deu a una part dels treballadors (cap treballador ha cobrat el mateix, i a tots se’ls deu alguna quantitat)".

El Comitè d’Empresa ha tingut dues reunions amb la direcció de Tempo, en les quals, segons els representants dels treballadors, "només ha obtingut promeses que no s’han acabat complint". Des del Comitè, acusen de passar-se la pilota d'una administració a l'altra: "A Catalunya culpabilitza la Junta d’Andalusia dels seus problemes econòmics, i a Andalusia els atribueix al fet que la Generalitat de Catalunya no els paga".

150 persones afectades

El nombre de treballadors i treballadores afectats és de prop de 150 en el conjunt de la demarcació (Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Baix Penedès), dels prop de 600 de treballadors afectats a tot l’Estat.

El Comitè d’Empresa, paral·lelament a les accions reivindicatives, està promovent entrevistes amb cadascuna de les entitats contractants (ajuntaments, Diputació i Generalitat) amb l’objectiu de traslladar-los la difícil situació econòmica que està patint el personal afectat.

L’objectiu del Comitè és sensibilitzar les administracions contractants i l’opinió pública "sobre la falta d’ètica en la subcontractació d’activitats a les administracions, que deleguen la responsabilitat de la neteja de les seves instal·lacions i les del públic en general a empreses que no compleixen les obligacions que tenen amb els seus treballadors i treballadores, en aquest cas no compleixen les seves obligacions econòmiques i, en general, cap d’elles compleix les seves obligacions en matèria de prevenció de riscos laborals", segons afirmen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: