Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mediterrània demana sancions exemplars per les empreses que incompleixin els protocols de seguretat

La fundació, que coincideix amb la CUP, torna a reclamar un estudi independent de la qualitat de l’aire

Vista aèria de Tarragona Vista aèria de Tarragona FUNDACIÓ MEDITERRÀNIA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Agost 2019 18:15

Mare Terra Fundació Mediterrània insta a imposar sancions exemplars a les empreses que incompleixin els protocols de seguretat i posin en risc els seus propis treballadors, la població i el medi ambient, tal com va passar amb la fuita d'amoníac del passat 31 de maig a l'empresa Carburos Metálicos, amb el trist resultat d'un treballador mort, un altre de ferit molt greu i una quinzena de persones ateses pels serveis sanitaris.

La fundació ja va demanar el mateix dia de l'accident que s'extremessin les mesures de seguretat. En transcendir que tot apunta a un greu incompliment d'aquestes, tant de Carburos com de la subcontracta, reclama que les sancions siguin realment dissuasives per tal que a les empreses no els surti més a compte pagar la multa que seguir escrupolosament la normativa i totes les mesures de seguretat i sostenibilitat.

El president de Mediterrània, Àngel Juárez, ha manifestat que "una cosa és un accident perquè el risc zero no existeix i l'altra, molt diferent, és que hi hagi una fuita mortal que es podia haver evitat". Mediterrània també expressa la seva preocupació per la falta d'informació sobre el succés, del qual s'han sabut detalls a partir d'una bateria de preguntes de la CUP. "Sempre som els mateixos fent les mateixes reivindicacions i denúncies. Nosaltres som una fundació sense ànim de lucre ni poder de decisió. Les administracions han de posar-se les piles ", ha etzibat Juárez.

Mediterrània reivindica un estudi independent de la qualitat de l’aire

Segons la resposta donada pel govern, hi ha onze punts mesuradors que avaluen en temps real els contaminants, "més altres compostos relacionats amb l'activitat de les indústries de la zona com els compostos orgànics volàtils i hidrocarburs aromàtics policíclics" i els resultats "entren dins dels paràmetres de la qualitat de l'aire fixada per les diferents normatives o l'OMS ". En aquest sentit, Mediterrània coincideix amb la CUP sobre la necessitat de realitzar un estudi independent sobre la qualitat de l'aire per aclarir quines conseqüències té l'activitat del sector petroquímic sobre la salut pública.

De fet, la fundació ja fa anys que reivindica un estudi epidemiològic per avaluar els efectes de la indústria, que abastaria la qualitat de l’aire, però també del sòl de l'aigua o fins i tot del menjar amb dades científiques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: