Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou posa en marxa la patrulla canina per a la detecció d’estupefaents durant l’estiu

La capital de la Costa Daurada és l’únic municipi de la demarcació que compta amb una brigada canina / Aquest servei va entrar en funcionament per primera vegada l’estiu passat

Un agent de la Policia Local de Salou amb Ron, el gos de la patrulla canina Un agent de la Policia Local de Salou amb Ron, el gos de la patrulla canina ALBA SANCHA
Societat Alba Sancha
Divendres, 19 Juliol 2019 12:51

La brigada canina de la Policia Local de Salou per a la detecció d’estupefaents durant l’estiu ja està en marxa. Aquesta patrulla compta, actualment, amb un sol gos al municipi especialitzat en detectar drogues a través de l’olfacte, tot i que l’objectiu seria ampliar la brigada també en altres àmbits d’actuació. El servei s’activa durant els mesos d’estiu, quan la ciutat desenvolupa més oci, sobretot, nocturn i, per tant, hi ha un tràfic més elevat d’aquest tipus de substàncies. L’ús de la patrulla permet que es detectin un major nombre de casos amb l’objectiu de reduir els fets delictius a Salou durant l’estiu.

El Ron, un pastor belga de tres anys, és el gos policia de Salou, tot i que no treballa, ni fa de policia com a tal. Així ho ha explicat el cap de la Policia Local, José Luis Gallardo, que ha puntualitzat que l’activitat que desenvolupa l’animal dins el cos de la Policia Local no és realment un treball per l’animal, sinó una forma de jugar. Com ha explicat Gallardo, la forma de treballar es basa en patrullatges durant els quals s’incentiva al gos perquè detecti estupefaents i, en cas que en trobi, se’l gratifica amb una joguina que porta el policia. De fet, l’efectivitat del gos és molt elevada, sent capaç de trobar el rastre de drogues en un temps molt reduït i en un major nombre de vegades. El cap de la policia Local també ha detallat que aquestes patrulles no es fan “ni sempre a la mateixa hora, ni sempre al mateix lloc”.

Imatge del gos de la patrulla canina de la Policia Local de Salou realitzant una demostració de detecció d'estupefaents. ALBA SANCHA

patrulla canina salou3

Un servei únic a la demarcació

Cal recordar que aquesta brigada es va posar en funcionament l’estiu passat a Salou i Gallardo ha puntualitzat que durant la temporada passada “es van fer més de 200 intervencions”, gràcies al servei de la brigada canina, principalment amb haixix i cocaïna. Així mateix, el cap de la Policia Local també ha recordat que el cos policial de la capital de la Costa Daurada és pioner en aquest aspecte, ja que “Salou és l’únic municipi a la província de Tarragona amb aquest servei”.

No es descarta ampliar la patrulla

Es tracta d’un servei que permet incrementar la seguretat al municipi, tal com ha assegurat l’alcalde, Pere Granados. “La detecció de l’animal és increïblement eficaç”, ha dit el batlle que també ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament per continuar treballant en aquesta línia per “millorar la seguretat al municipi”. Encara que, actualment, la patrulla canina del municipi compta amb un sol gos, el Ron, el batlle no descarta la possibilitat que aquesta brigada s’incrementi amb la incorporació de més gossos també especialitzats en altres àmbits d’actuació. Igualment, Granados ha manifestat que també es podria considerar l’opció que aquest servei s’ampliï durant tot l’any, més enllà de la temporada estival.

El cap de la Policia Local de Salou i un agent del cos amb el Ron, juntament amb l'alcalde i la regidora delegada de Seguretat Ciutadana. ALBA SANCHA

Patrulla canina salou4

“Salou té la millor seguretat de tota la província de Tarragona”

A més, l’alcalde de Salou ha tret pit pel que fa a la reducció dels fets delictius al municipi. Granados ha recordat que, fa uns dies, es va realitzar la darrera Junta Local de Seguretat, amb un balanç molt positiu, ja que hi ha hagut una disminució considerable dels fets delictius. En aquest sentit, el batlle ha presumit que “Salou té la millor seguretat de tota la província de Tarragona”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: