Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Humana recupera més de 4.000 kg de tèxtil usat a la Bisbal del Penedès el primer semestre de 2019

Això representa un estalvi de 13 tones de CO2 a l’atmosfera i un augment del 25% respecte al mateix període de 2018

La roba dels contenidors d’Humana té dues destinacions: un 52% es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge La roba dels contenidors d’Humana té dues destinacions: un 52% es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge HUMANA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Juliol 2019 12:59

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat un total de 4.308 Kg de tèxtil usat a la Bisbal del Penedès el primer semestre de l’any 2019. Segons Humana això representa un estalvi de 13 tones de CO2 a l’atmosfera i un augment del 25% respecte al mateix període de l’any anterior (3.457 Kg). Aquest registre equival a 8.900 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades.

En l’actualitat a la Bisbal hi ha quatre contenidors d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil, duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper. La roba dipositada als contenidors d’Humana té dues destinacions: al voltant del 52% es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

La gestió de les peces de tèxtil tractades

Les peces tractades tenen les següents destinacions: El 52% es destina a la reutilització; el 37% es troben en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la industria d’automoció); el 2% són residus impropis; i el 9% no es poden reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s’envien a un centre de tractament de residus per a disposició final.

Segons Humana, la gestió del residu tèxtil genera ocupació verda i contribueix a l’economia social, ja que fomenta la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. A més, segons fonts d’Humana, després de més de tres dècades d’activitat, 2,4 milions de persones s’han vist involucrades en els programes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud i s’han destinat és de 30 milions d’euros per a la formació de professors de primària, impulsar l’agricultura sostenible o lluitar contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: