Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detingudes cinc persones a Tarragona acusades d’un delicte d’odi per repartir fulletons contra VOX

L'advocat dels arrestats, que s'han negat a declarar davant la Policía Nacional i han quedat en llibertat, qüestiona la forma com s'han produït les detencions

Cinc persones de Tarragona han hagut de passar hores a la comissaria de la Policía Nacional, acusades d'un delicte d'odi i d'incitació a la violència Cinc persones de Tarragona han hagut de passar hores a la comissaria de la Policía Nacional, acusades d'un delicte d'odi i d'incitació a la violència CUP TARRAGONA
Societat ACN
Dijous, 11 Juliol 2019 21:36

La Policía Nacional ha detingut aquest dijous cinc persones a Tarragona acusades d’un delicte d’odi i incitació a la violència. Els fets es remunten a la campanya electoral del 26-M quan els detinguts haurien repartit octavetes contra VOX prop d’un estand del partit espanyolista. La formació va ser qui va denunciar els fets que estan sent investigats. Cap dels detinguts ha volgut declarar i han estat posats en llibertat a l’espera de rebre que el cos policial tanqui la investigació i passi les diligències al jutge, que haurà de decidir si segueix endavant amb el cas. L'advocat de quatre dels acusats, Carles Perdiguero, ha qualificat els fets de “despropòsit” i ha anunciat que espera rebre l'expedient per calibrar la gravetat de l'actuació policial.

En declaracions a l’ACN, Perdiguero ha apuntat que la manera de procedir “no és la més correcta”, ja que ha explicat que en alguns casos s’han detingut els joves sense citació. “Presencialment o telefònicament se’ls hi ha dit que havien de comparèixer en mitja hora”, ha exposat l’advocat. Al seu parer això ha fet que no tinguessin la possibilitat d’assessorar-se. En alguns casos els agents s’han personat al domicili dels detinguts i “se’ls convidava a que els acompanyessin amb el vehicle policial”. “És molt poc ortodox”, ha concretat.

Fins i tot ha relatat que una persona que acompanyava un dels citats i que l’esperava fora la comissaria, ha estat identificada pels agents i l’han detinguda allà mateix “sense que hagués rebut cap citació”. Per Perdiguero es tracta d’una actuació “innecessària” i que perverteix l’aplicació del delicte d’odi, “que està pensat per protegir minories, i no és el cas dels de VOX”, ha assenyalat. A les portes de la comissaria de la Policia Nacional s’hi ha aplegat un grup de persones per donar suport als detinguts.

La CUP de Tarragona ha emès un comunicat denunciant les detencions i manifestant la “solidaritat i suport” vers els acusats. “Som davant d'una ràtzia repressiva que només té per objectiu atemorir i engruixir els arxius policials per als propers muntatges judicials encarats a criminalitzar la protesta”, s’exposa en el text. Pels anticapitalistes s’ha “comprovat per enèsima vegada que la repressió a l'Estat Espanyol ha arribat a límits totalment demencials”. “Desemmascarar el feixistes mai no pot ser un delicte, ni d'odi ni de res”, han indicat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: