Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou obrirà una nova comissaria l'estiu del 2020 a la zona de Carles Buïgas

L'alcalde Pere Granados anuncia que s'ubicarà on hi ha el Jutjat de Pau, encara que al principi probablement hagin de compartir espai / Mentrestant, la Comissaria de Platja ja treballa a ple rendiment al passeig Jaume I

L'alcalde de Salou, Pere Granados, saluda els agents durant una visita a la Comissaria de Platja L'alcalde de Salou, Pere Granados, saluda els agents durant una visita a la Comissaria de Platja AJUNTAMENT DE SALOU
Societat Josep Cartanyà
Dimarts, 09 Juliol 2019 13:19

L'Ajuntament de Salou s'ha marcat el repte de tenir, per a l'estiu del 2020, dues comissaries de la Policia Local funcionant a les dues zones de més concentració turística, l'actual Comissaria de Platja que està ubicada entre la platja de Llevant i el passeig Jaume I, i la nova comissaria que s'emplaçarà a l'espai que ocupa el Jutjat de Pau, a la zona turística de Mestral, i que donarà servei a l'avinguda Carles Buïgas i carrers adjacents. Així ho ha anunciat l'alcalde de Salou, Pere Granados, en el transcurs d'una visita a la Comissaria de Platja. L'alcalde ha dit que, com que el Jutjat de Pau també requereix d'una nova ubicació -a la zona del centre on hi ha els serveis municipals- "estem estudiant si podem compatibilitzar o no el servei de la nova comissaria amb el del Jutjat de Pau", mentre aquest no pugui ser traslladat.

Granados considera molt important dotar aquesta zona turística d'una nova comissaria: "com a municipi turístic que som, prioritzem la millora del servei de seguretat, que és un dels aspectes que més valoren els nostres turistes, però també ho fem pels nostres residents". 

L'alcalde també ha dit que, en la propera Junta Local de Seguretat, prevista per al 17 de juliol, proposarà al conseller d'Interior Miquel Buch, la presència de Mossos d'Esquadra tant a la comissaria de platges, com la de la zona de Carles Buïgas: "La Generalitat, que té la competència a Catalunya en matèria de seguretat, ha de vetllar per donar un millor servei als municipis turístics com Salou, el més important de la costa catalana".

                                            Agents de la Comissaria de Platja de Salou: visita comissaria de platja Salou

La Comissaria de Platja

La Comissaria de Platja de la Policia Local ja treballa a ple rendiment amb un equip format per 14 agents i 2 caporals. La comissaria està oberta, des del juny i fins al setembre, de les 10 a les 20h, tot i que fora de l'horari de servei, hi ha un intèrfon on qualsevol persona pot utilitzar per donar un avís. L'equipament funciona com una finestreta on es recullen denúncies diverses (robatoris de mòbils, carteres, documentació....), pèrò també fa una funció assistencial i informativa de cara al visitant.

La comissaria també ofereix un servei que dona molta tranquil·litat a les famílies, que és la possibilitat de lliurar una polsera identificativa pels més petits, en la qual s’hi pot escriure el nom de l’infant i el telèfon de contacte perquè pugui ser fàcilment localitzat en cas de perdre's per la platja.

                                                                      La polsera identificativa d'enguany: polsera Salou canalla

Segons ha explicat la regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, la comissaria de costa ja fa 13 anys que obre a l’estiu i "es troba ubicada en un dels punts més importants de Salou, el Passeig Jaume I, i en front d’una de les platges més concorregudes i amb més afluència, la platja de Llevant". La regidora també ha remarcat que la comissaria actua "com a punt de coordinació amb el servei de salvament i socorrisme o amb les guinguetes a peu de platja', que estan connectades per telèfon i per ràdio amb la comissaria per alertar de qualsevol incidència.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha informat que “l’any passat, entre juny i setembre, es van realitzar més de 4.000 gestions, entre peticions d’informació i suggeriments dels usuaris, i també més de 500 denúncies”. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: