Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tallers de robòtica, un circuit Lego i jocs de pistes, novetats del Brickània a Montblanc

Dissabte i diumenge, 8 i 9 de juny, de 10 h a 19 h, Montblanc esdevindrà referent de turisme familiar

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Brickània Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Brickània MONTBLANC MEDIEVAL
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 06 Juny 2019 18:01

La cinquena edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, que se celebra els dies 8 i 9 de juny, presenta una programació amb moltes novetats amb l'objectiu de millorar l'experiència dels visitants i fer que l'estada a Montblanc els resulti el més satisfactòria possible. Entre les principals novetats destaquen un taller de robòtica, una exhibició de circuit de Lego i un joc de pistes. D’aquesta manera, durant el pròxim cap de setmana i gràcies a la popular cita, Montblanc es convertirà en referent del turisme familiar.

L'espai central del festival segueix sent l'antiga església i claustre de Sant Francesc on hi haurà una mostra de diorames fets amb peces de Lego i on també s'ubicaran les botigues especialitzades. A la nau central de Sant Francesc els temes dels diorames són el Campament d'estiu a Heartlake (de la col·lecció Friends), un Circuit de Fórmula 1, una Gran plaça Brick, La ciutat i els trens, Marvel Súper Herois, Marvel Triskelion, un Parc d'atraccions, Pirates!!, Polígon industrial i Star Wars Cinema. D’altra banda, els tres diorames de la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc són Tatooine (de la col·lecció d'Star Wars), Temps de castells i Caçadors de monstres i vampirs.

Tallers, demostracions i exhibicions de robòtica a Sant Francesc

Pel que fa als tallers i les exhibicions de robòtica, durant els dos dies del festival, l'empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. S'adrecen a un ampli ventall d'edats i també s'han pensat per poder fer-les en família. Tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes i a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc i s'aniran repetint al llarg del cap de setmana.

La competició demostrativa Dynamind Robotic Competition es va estrenar amb èxit l'any passat i es repeteix els dos dies de festival de 10h a 13h. La competició va a càrrec dels alumnes que realitzen l'activitat extraescolar de robòtica LEGO Mindstorm en centres del Camp de Tarragona.

Una de les grans novetats d’enguany són els tallers de robòtica. Tenen una durada de 25 minuts i es realitzen en torns de 12 participants. Al punt d'informació es faran les inscripcions i la venda de tiquets a un euro per activitat. Els tallers es faran simultàniament adreçats a tres segments d'edat. Per una banda, Tangram (de 3 a 6 anys) és una activitat de construcció passant d'un pla de dues dimensions a tres; amb Learn to learn (de 6 a 9 anys), els nens i nenes han de resoldre un problema a través d'una història en petits grups de treball; Lego Wedo (de 7 a 12 anys) és una activtat en què, en grups reduïts, s'experimenta física i matemàtiques de manera amena i es practica mitjançant la construcció i la programació; i, per últim, Lego Family està adreçat a adults i infants de 6 a 12 anys i tots junts han de construir un projecte amb Lego WeDo i executar la programació d'un robot. Té una durada de 25 minuts i es realitza en torns de quatre famílies.

Exhibició d’un circuit Lego, novetat a l'antic hospital de Santa Magdalena

L'església de l'antic hospital de Santa Magdalena acollirà diverses activitats gratuïtes que tindran lloc d'11 h a 14 h i de 16 h a 18:30 h. Una novetat que ja ha despertat molt interès és el circuit de mòduls fets amb Lego la finalitat del qual és transportar boles des d'un mòdul al següent generant una cadena contínua de transport de boles. El muntatge el realitza Álvaro Arnedillo, un col·leccionista de Navarra. Una altra de les moltes novetats de l'edició d'enguany és l'estrena d'un joc de pistes. Caldrà localitzar unes lletres i uns personatges que s'han amagat en nou espais de Montblanc. Un cop trobades es formarà una paraula que cal descobrir i encertar per tal de participar en el sorteig de productes Lego.

Tot i així, a l’absis de l’antiga església de Sant Francesc es podrà tornar a veure el mosaic amb el logo de Montblanc Medieval, realitzat l'any passat amb més de 7.000 peces i més de 15.000 punts. El seu autor, InspiringBricks – Art exposarà a l’antic hospital de Santa Magdalena altres mosaics realitzats amb bricks de Lego. A més, coordinarà una nova proposta que comptarà amb la participació del públic assistent: la realització d'un mosaic de superherois fet amb bricks.

També, com cada any, per als més petits tindrà lloc un concurs que consisteix a fer una construcció amb bricks a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces. La novetat està en la nova ubicació. Com és habitual, el preu d'inscripció és de dos euros i hi ha dues categories: Merlet, entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys.

Espai de venda i espai de jocs

Però, no tot són novetats a Brickània 2019, ja que propostes d'altres anys segueixen tenint cabuda en el festival. En aquesta edició hi prenen part tres botigues que ocuparan el lateral de ponent de la nau central de l'antiga església de Sant Francesc, aprofitant les capelles. Són Clicks&Bricks i Joglars de Montblanc i ToySSpain de Terrassa.

Al pati central del claustre de Sant Francesc, hi haurà una àrea adaptada per a que el més petits puguin jugar amb els bricks de Lego, inflables i jocs diversos, amb la participació del Càmping Serra de Prades, de Vilanova de Prades. Pujar als inflables té el cost d’un euro que es destina a AFANOC, l’associació de nens amb càncer de Catalunya.

Sorteig de productes de Lego i de Montblanc Medieval

Així mateix, durant els dos dies del festival hi haurà un sorteig de productes de Lego entre tots els visitants. També hi haurà el sorteig de productes de marxandatge de Montblanc Medieval fets a partir de les banderoles reciclades de Brickània 2017.

Pel que fa a les entrades, el punt de venda tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc. Les entrades es podran adquirir fins mitja hora abans del tancament, i els preus són populars. L’entrada per a un sol dia és de tres euros a partir dels 14 anys, 2 euros pels als nens entre 7 i 13 anys, i gratuït per a nens fins a 6 anys. En el cas de l’entrada de cap de setmana, aquesta té un cost de 4 euros a partir dels 14 anys, 3 euros per a nens entre 7 i 13 anys i gratuït per a nens fins a sis anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: