Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Premi torrenc de Periodisme Mañé i Flaquer es renova com a referent del Camp de Tarragona

El termini per a la presentació dels treballs en totes les categories és fins al 15 d’octubre

El Premi està impulsat per l'Ajuntament de Torredembarra, amb el suport del Col·legi de Periodistes i el patrocini de Repsol El Premi està impulsat per l'Ajuntament de Torredembarra, amb el suport del Col·legi de Periodistes i el patrocini de Repsol ALBA SANCHA
Societat Alba Sancha
Dimarts, 04 Juny 2019 13:17

“Torredembarra té la valentia i la força per liderar el Camp de Tarragona en l’àmbit d’uns Premis de Periodisme”. Així ho ha defensat la presidenta del Col•legi de Periodistes de la demarcació de Tarragona, Coia Ballesté. Precisament, aquest ha estat l’anunci que ha fet l’alcalde del municipi torrenc, Eduard Rovira, durant la presentació de la 32a edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. Enguany, aquest certament comença tot un procés de reformulació per posicionar-se com el premi de referència en l’àmbit periodístic al Camp de Tarragona. D’aquesta manera, s’han incorporat dues noves categories, la de Periodisme Camp de Tarragona i un Premi honorífic, i la categoria ja existent de Comunicació Local s’ha renovat per ampliar-se també a tot el Camp de Tarragona. Així mateix, cal destacar també que tres de les categories estan obertes a l’àmbit internacional, una bona forma perquè el Premi, a més de situar-se com a referent del Camp de Tarragona, també pugui obrir-se més enllà de la demarcació. Pel que fa a la categoria de Premi Turístic, aquesta es manté amb les mateixes característiques per conservar part del patrimoni del certamen, encara que s’admetran treballs de mitjans de comunicació de qualsevol indret del món.

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer pren un nou rumb per obrir-se a tot el Camp de Tarragona. Per això, tal com ha explicat l’alcalde torrenc, s’ha treballat en tres eixos principals. Per una banda, es potenciarà el periodisme en termes generals, i no només centrat en la figura pionera del Mañé i Flaquer, encara que, com un altre dels eixos del Premi, es continuarà posant en valor la figura de l’il·lustre periodista torrenc. Per últim, i com a novetat més característica, el certamen no es limitarà només a l’àrea del Baix Gaià, sinó que la intenció és “ampliar-lo a més territori perquè tingui més qualitat”, en paraules de Rovira.

Per la seva banda, la presidenta del Col·legi de Periodistes, entitat que ha impulsat la iniciativa d’aquesta reformulació, ha manifestat que l’objectiu és convertir aquest certamen en uns “premis de referència al Camp de Tarragona”, de manera que “el nostre periodisme surti fora de la demarcació”. En aquest sentit, Ballesté ha explicat que, tot i que aquesta reformulació va encaminada a què el Premi es converteixi en un referent al Camp de Tarragona, aquesta feina s’ha d’aprofitar també per aconseguir projectar-se més enllà de la demarcació. Així mateix, el responsable de relacions externes de Repsol, Josep Bertran, ha explicat que aquest és el “patrocini més antic” que fa Repsol a Tarragona i ha destacat la importància i la necessitat d’uns Premis d’aquestes característiques a la demarcació.

Tres categories i 17.000 euros en dotacions econòmiques

Respecte a les categories, s’ha incorporat una de nova, a més del Premi honorífic. La nova categoria és la de Periodisme Camp de Tarragona, en el marc de la qual es poden presentar periodistes de l’àmbit internacional sempre que la temàtica dels seus treballs se centri en el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits. La dotació econòmica per aquest premi és de 8.000 euros. D’altra banda, la categoria de Comunicació Local també s’amplia a tot el Camp de Tarragona, en comptes de centrar-se només a l’àrea del Baix Gaià. En aquest cas, però, només es poden presentar periodistes del Camp de Tarragona, però la temàtica és lliure. La dotació per aquesta categoria és de 3.000 euros.

La categoria que mantindrà les seves característiques habituals és la del Premi Turístic per conservar l’esperit dels Mañé Flaquer, tot i que ara s’admetran treballs provinents de mitjans de comunicació de qualsevol indret del món. Per aquesta categoria, en la qual s’ha de presentar un treball centrat en la temàtica del turisme en qualsevol dels seus àmbits, la dotació econòmica és de 6.000 euros. A més, el guanyador compta amb el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar-li un treball periodístic remunerat sobre el municipi. Per últim, s’ha incorporat també un Premi honorífic, sense dotació econòmica. Aquest servirà per distingir la trajectòria d’algun periodista, ja sigui en l’àmbit nacional o internacional.

Terminis i condicions

Pel que fa als terminis de presentació, els treballs ja es poden presentar fins al 15 d’octubre i hauran de ser treballs publicats entre l’1 de setembre de 2018 i el 31 d’agost de 2019. La presentació es pot fer a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé directament a l’Ajuntament de Torredembarra. Així mateix, les condiciones concretes es poden consultar a través del web municipal. Per últim, cal recordar que la gala de lliurament de premis tindrà lloc, com habitualment, cap a finals del mes de novembre o principis de desembre, tal com ha apuntat la regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: