Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Plataforma A Reus Primer les Persones reclama una solució real a la segregació escolar

El col·lectiu demana al nou equip de govern resultant de les eleccions municipals a corregir l’alt índex de segregació escolar a la ciutat

La regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà, a una escola de Reus La regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà, a una escola de Reus CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Mai 2019 11:58

La Plataforma A Reus Primer les Persones-UCFR ha tornat a reclamar solucions reals a la segregació escolar. Aquesta acció ha anat acompanyada de la difusió de l’estudi ‘L’Escolarització a Reus: avaluació de la política educativa municipal per a l’equitat’, que es va realitzar l’abril de 2018 per encàrrec dels Serveis d’Educació de l’Ajuntament de Reus. Com asseguren des de la plataforma “es dóna la paradoxa que les dades que s’inclouen en aquest document han estat amagades per part del govern de la ciutat durant aquest any”, per la qual coses, manifesten que “les accions de millora que s’hi proposen, han estat obviades per les persones responsables de l’educació al municipi”.

Les dades de l’estudi demostren les diferències entre escoles en relació a l’alumnat que s’hi matricula. D’aquesta manera s’observa que l’alumnat que prové de famílies migrades es concentra en un seguit d’escoles de la ciutat, que són majoritàriament públiques, contrastant amb el baix percentatge que reben les escoles concertades.

“L’educació s’ha de garantir d’acord al principi d’igualtat i no discriminació i les polítiques educatives reusenques, a dia d’avui, no ho fan”, asseguren des de la plataforma. L’ens demana la implicació del govern local, a més de la col·laboració de la comunitat educativa per “corregir l’alt índex de segregació escolar”. “En el context actual, en què les manifestacions, declaracions i actuacions feixistes, racistes i xenòfobes augmenten arreu, no ens podem permetre dilatar més una qüestió tan rellevant i amb un paper tan cabdal per establir les bases perquè a Reus no hi tinguin cabuda ni el feixisme ni el racisme”, defensen. Per això, emplacen al nou equip de govern resultant de les eleccions del 26 de maig a “donar solució real i efectiva a aquesta situació de segregació escolar existent a Reus”.

A més de la plataforma A Reus Primer les Persones- UCFR, altres col·lectius s’hi ha sumat a aquest comunicat: Reus Refugi, CGT, Associació Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca, Procés Constituent, Cooperativa El Brot, FAPAC Reus, Comerç Solidari Reus, CDR Reus, CUP, En Comú Podem, Construïm República, Primàries Reus. Així mateix, des de la Plataforma animen a altres entitats, col·lectius, plataformes, sindicats i partits polítics, a adherir-s’hi “per poder arribar a un pacte de ciutat on les polítiques no segregadores siguin irrenunciables”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: