Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 5a Festa pel Territori tindrà com a lema "Comerç global, impacte local"

La festa tindrà lloc el dissabte 18 de maig a l'Hort Iglésies de la Selva del Camp i debatrà sobre com afecta en l'àmbit local el lliure comerç i la globalització de mercats

Imatge d'arxiu de la Festa pel Territori Imatge d'arxiu de la Festa pel Territori ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Mai 2019 09:38

Tot és a punt per a la 5a edició de la 'Festa pel Territori', que tindrà lloc el proper dissabte 18 de maig, a l'Hort d'Iglésies de la Selva del Camp, organitzada per la Xarxa Sud. La festa, que enguany porta per lema "Comerç global, impacte local", comptarà amb activitats diverses, de les 10:30 a les 00:00h. Durant tota la jornada, diversos experts debatran amb les persones i entitats assistents sobre com afecta en l'àmbit local, la globalització dels mercats i el lliure comerç.

Les ponències són el cor de la 'Festa pel Territori'. Obrirà el cicle de ponències la monja benedictina Teresa Forcades i, durant tot el dia, s’aniran tractant temes d'interès i d'actualitat, com la del psicòleg Toni Gomilla 'Elogi de l’engany i la mentida' i d’altres que tractaran la lluita arreu dels Països Catalans, la relació dels aliments i la salut o el paper de la dona al camp, entre altres.

Paral·lelament, hi haurà música de diferents estils i un mag que amenitzarà la festa durant el dia, amb activitats familiars i infantils en diferents horaris. El cantautor Fito Luri oferirà a petits i grans un espectacle amb una amiga especial que l’acompanyarà per ajudar-nos a entendre el món que vivim.

Durant tota la jornada, es faran diversos tallers: com construir una caseta per als ratpenat; grans depredadors d’insectes nocturns, com els mosquits, que tan poc ens agraden; solucions per a lluitar contra la processionària, taller familiar ofert pel GEPEC, etc... Durant tot el matí també es farà una xocolatada, i hi haurà la presència del nano Galderic, el gegant Pepet, i l'actuació dels diables de la Selva del Camp.

'La Festa pel territori' es defeineix com un espai de retrobament de la lluita per la natura i, alhora, un espai per informar i despertar consciències i, qui sap si també vocacions, a través d’activitats lúdiques.

Xarxa Sud

Xarxa Sud, organitzadora de la festa, neix al 2013 amb la intenció d’aplegar totes les entitats i associacions, que ho vulguin, i que vetllen i defensen els territoris de les terres del sud de les agressions mediambientals que pateix el nostre país, que hipotequen el benestar sostenible de les futures generacions i augmenten les desigualtats actuals en el territori. Les terres anomenades del sud, concentren la majoria d’aquestes agressions, fins al punt de ser reconeguda com l’abocador de Catalunya, sent la despoblació rural i la desprotecció de la pagesia, entre altres, algunes de les seves conseqüències.

Convençuts que la solidaritat és la millor eina per aconseguir canvis, Xarxa Sud apareix amb uns objectius molt ambiciosos, que passen per la voluntat que les organitzacions existents, algunes molt petites i locals i d’altres no tant, es coneguin i construeixin sinèrgies.

Actualment, Xarxa Sud està formada per 17 entitats, associacions i grups adherits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: