Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP es mostra contrària a aprovar la sortida excepcional del seguici en motiu de l'arribada del nou arquebisbe

La formació considera prioritari preservar la laïcitat de l'Ajuntament de Tarragona

Imatge d'arxiu del regidor de la CUP, Jaume López, amb la portaveu de la formació, Laia Estrada Imatge d'arxiu del regidor de la CUP, Jaume López, amb la portaveu de la formació, Laia Estrada ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Mai 2019 07:37

Arran del nomenament de Joan Planellas com a nou arquebisbe de Tarragona, s'ha despertat el debat sobre si el seguici popular havia de donar-li la benvinguda. Des de la CUP de Tarragona consideren que "és prioritari preservar la laïcitat de la institució municipal" i, en aquest sentit, s'oposen a la sortida excepcional proposada.

"El fet de no garantir una separació real entre els afers públics com són els institucionals i els privats com la religió crea una connivència entre el poder eclesiàstic i l'Ajuntament", assegura el regidor Jaume López. Aquesta "connivència", recorda, es tradueix en el fet que l'Ajuntament "hagi mirat cap a una altra banda" pel que fa a les declaracions "masclistes, homòfobes i justificant els abusos sexuals a menors" de l'anterior arquebisbe, Jaume Pujol.

Per últim, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona considera que el fet que aquesta sortida del seguici sigui, tal com va assenyalar l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, "una tradició des de fa 500 anys" no és "motiu suficient en cap cas". "Considerem prioritari preservar la laïcitat així com el respecte igualitari per a totes les opcions religioses". La CUP reitera, a més, que l'Església catòlica disposa de diversos privilegis i, en el seu programa electoral, assenyala la "necessitat" d'acabar amb aquests. "Aquesta és una bona ocasió per començar a fer-ho", assenyalen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: