Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un sotsinspector del CNP relata insults de "traïdors" a responsables del PDeCAT que van entregar urnes a l'IES Tarragona

Diversos agents expliquen com van "negociar" amb els votants per endur-se material electoral

Càrregues policials contra votants i concentrats a l'IES Tarragona, l'1 d'octubre del 2017 Càrregues policials contra votants i concentrats a l'IES Tarragona, l'1 d'octubre del 2017 ARXIU / ACN
Societat ACN
Dimarts, 16 abril 2019 17:22

Un sotsinspector de la policia espanyola ha explicat com van "negociar" amb votants perquè els entreguessin material electoral a l'IES Tarragona durant l'1-O. Ha detallat que les persones amb qui van negociar eren "interventors" del PDeCAT, que van arribar "a un acord" i els van donar dues urnes, paperetes i un 'pen drive'. Quan marxaven, ha dit que els concentrats ja no només insultaven els agents sinó que també als "responsables del PDeCAT" dient-los "traïdors". Tres agents més que van actuar en aquest centre han sostingut també que els votants els van entregar les urnes "després de negociar". Però hi ha hagut diferències sobre quant va durar la negociació. Mentre un ha parlat de mitja hora i tres quarts d'hora, un altre s'ha referit a una negociació que va durar "segles".

Aquesta tarda han declarat al Tribunal Suprem diversos agents que van actuar a centres de la ciutat de Tarragona l'1-O. Fins a quatre d'ells han reconegut que hi va haver una "negociació" a l'IES Tarragona que va acabar amb un "acord" per entregar les urnes. I l'agent 101.667 –a preguntes de la defensa- també ha reconegut que va acabar passant a un centre on ell també va actuar: el Sant Pere i Sant Pau.

Tots han relatat els insults amb què els van rebre els votants. A banda d'altres més comuns que ja s'han escoltat a la sala (com feixistes, fora les forces d'ocupació o assassins), uns dels agents ha dit que també els van dir 'perros de Rajoy' (en castellà). Un altre ha afirmat que els deien que es "cremarien" al vaixell. En aquest punt, Vox ha preguntat si hi havia referències a ETA. "No ho recordo", ha dit l'agent 97.881.

Tots ells van acabar amb alguna contusió i un ha relatat un cop als genitals que li va provocar "un dolor insuportable" i que va requerir de tractament d'antiflamatoris i analgèsics.

Cap ha reconegut l'ús de la defensa i ha dit que van apartar la gent "amb les dues mans". A preguntes de la defensa, han dit que no van actuar sobrepassant-se en l'ús de la força. "Alguna persona va poder caure a terra, però volar no vaig veure volar ningú", ha respost l'agent 90.079 a la lletrada de Jordi Cuixart, Marina Roig. "Hi va haver funció de control de masses, s'obre pas i ja està", s'ha limitat a dir l'agent.

"Pluja d'objectes"

L'agent 101.667 –que també actua a l'institut Tarragona- ha relatat una "pluja d'objectes" i ha dit que els va caure per sobre des de llaunes de refresc, ampolles d'aigua, 'tetrabricks' o escopinades (a ell n'hi va caure una al cap, ja que anava de paisà). Un altre agent també ha dit que els hi tiraven també taronges.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: