Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira d’Abril de Bonavista s’allarga fins als deu dies

Enguany, se celebrarà del 26 d’abril al 5 de maig i es torna a repetir el format de les casetes independents

En la Fira d'Abril de Bonavista participen cinc entitats diferents, a més de la Casa de Andalucía En la Fira d'Abril de Bonavista participen cinc entitats diferents, a més de la Casa de Andalucía ALBA SANCHA
Societat Alba Sancha
Dimarts, 16 abril 2019 13:47

L’acte més multitudinari del barri tarragoní de Bonavista arriba, un any més, i aquesta vegada durant més dies. Enguany, la Fira d’Abril s’amplia i s’allargarà fins a deu dies, del 26 d’abril al 5 de maig, i torna a repetir amb el format de l’any passat amb la participació de sis casetes independents. Aquest va ser un model d’èxit en l’edició anterior, quan van arribar a passar més 40.000 persones per la Fira d’Abril. L’objectiu és continuar consolidant aquest model i que l’esdeveniment continuï sent un “element de cohesió cultural”, en paraules de la consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando.

La Fira d’Abril de Bonavista dobla els dies d’obertura. Dels cinc dies de l’edició passada, enguany la tradicional festa andalusa passa a allargar-se durant deu dies, del 25 d’abril al 5 de maig, una de les reivindicacions més reclamades per part de les entitats participants en aquesta. Tot i això, en el cas de les casetes hi haurà dos dies de descans, el dilluns 29 d’abril i el dijous 2 de maig, encara que les atraccions restaran obertes tots els dies. En aquest sentit, la presidenta de la Casa de Andalucía, Charo García, s’ha mostrat visiblement contenta i ha manifestat que és un model perfectament viable, ja que, segons ha detallat, “és com s’està fent a Barcelona”, on ni tan sols fan els dos dies de descans.

Les casetes independents resisteixen per segon any

A més, en aquesta edició de la tradicional Fira d’Abril es tronarà a repetir amb el format de l’any anterior de les casetes independents. Aquesta va ser, durant molt de temps, una altra de les reivindicacions històriques de les entitats participants en la Fira, des que es va decidir la retirada de les casetes independents a canvi d’una caseta col·lectiva. En l’edició passada, es va aconseguir revertir aquest model i tornar al model que actualment s’utilitza. Enguany, participaran sis casetes de la mà del Racing Bonavista, la Cultural Bonavista, l’Associació de Veïns de Bonavista, Art i Flamenc i l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.

“Hem aconseguit repetir el format d’èxit de l’any passat”, ha celebrat García. En aquesta línia, la presidenta de la Casa de Andalucía ha assegurat que aquest va ser un model de gran èxit, ja que per la Fira d’Abril van passar més de 40.000 persones durant l’any anterior. Un èxit que García espera que es repeteixi aquest any i que la festa tingui “com a mínim, la mateixa acollida de l’any passat”.

La Fira d’Abril, una festa de cohesió cultural

Per la seva banda, Ferrando també s’ha mostrat satisfeta, tant amb la repetició del model de les casetes independents com amb l’ampliació de la durada de la Fira d’Abril. La presidenta d’Espisma ha destacat la importància d’aquest esdeveniment com un “element de cohesió cultural”. Precisament, aquest és un aspecte que s’ha volgut mostrar al cartell d’enguany, on apareixen cinc “gitanes” entremig de les quals es pot veure, com si estigués al fons, un castell. Ferrando ha manifestat que aquesta és una clara mostra de la “barreja de la cultura andalusa i la cultura catalana”.

La Fira d’Abril, que tindrà lloc a l’espai d’aparcament del mercat dels diumenges, s’inaugurarà el pròxim divendres 26 d’abril, a les 20 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: