Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 250 persones a la presentació del 'Conte Groc' publicat per l’ANC de Salou

El beneficis de la venda del 'Conte Groc' es destinen íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils

Lectura dramatitzada d’un fragment del conte groc per part dels actors Marta Llorens, Pau Nogués i Betty Martí, acompanyats al piano per Marc Torres Lectura dramatitzada d’un fragment del conte groc per part dels actors Marta Llorens, Pau Nogués i Betty Martí, acompanyats al piano per Marc Torres ANC SALOU
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 24 Març 2019 00:52

Més de 250 persones van omplir la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou ahir divendres a les 8 del vespre per assistir a la presentació del llibre 'El Conte Groc. 1-O a Salou, Crònica d'una Victòria'. El llibre és fruit d'un treball col·lectiu per part de "salouencs i salouenques per la democràcia i per la llibertat", denominació amb la qual s’identifiquen els autors anònims de l'obra, ja que el text del llibre és un recull en forma de conte construït a partir dels testimonis directes de persones que van viure el referèndum del primer d'octubre de 2017 a la capital de la Costa Daurada.

Els assistents a l’acte van poder comprar el llibre, un punt de llibre i una postal per ajudar l’Associació Catalana pels Drets Civils a qui van destinats tots els beneficis de la venda d’aquest projecte. Ahir es van recaptar 1.500 euros, fruit de la venda de més de 130 llibres i una trentena de postals. L’associació Catalana pels Drets Civils, una entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans, va estar representada per Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya i company de Meritxell Serret, consellera d’Agricultura exiliada a Brussel·les. Civit va recollir un exemplar per a cadascun dels presos i preses polítics, exiliats i represaliats i es ca comprometre a fer-los-hi arribar en el propers dies.

Uns altres protagonistes de la nit van ser Joan Canadell, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, entitat que ha donant suport a la publicació del “Conte Groc”, així com els “padrins” del llibre: Àvis i Àvies de Reus per la Llibertat, la Secorial de les Dones de l’ANC i el grup musical salouenc Beiats.

Il·lustració d'Haydée Fähndrich, a les pàgines centrals del 'Conte groc', amb un resum dels fets de l'1 d'octubre a Salou: 

conte groc dibuixos

Coautors del llibre

Malgrat que els impulsors del «Conte Groc» consideren que l’autoria d’aquest llibre és col·lectiva, es poden destacar alguns noms propis. La gènesi del conte es pot trobar el els treballs de preparació de l’acte amb el qual l’ANC de Salou va commemorar el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017.

Entre els organitzadors de les activitats d’aquell acte, l’Antoni Ros Magrané, soci de l’ANC i activista cultural, i la Carme Gasull, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Salou, van ser els responsables de recollir els testimonis dels salouencs i salouenques que van exercir el seu dret a decidir. Els textos rebuts a través de correus electrònics i missatges privats, van acabar recollits en un relat dels fets que es van narrar i dramatitzar a dalt de l’escenari el 30 de setembre de 2017, en el marc de l’acte “Vam votar!, Vam guanyar!» organitzat a Salou. Les il·lustracions són obra de l’Eli Ramírez i de l’Haydée Fähndrich.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: