Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’agrupament escolta Alverna de Tarragona celebra 50 anys en un moment “dolç”

Una comissió del cinquantè aniversari prepara tota una programació per celebrar el mig segle de l’Alverna

L'agrupament realitzant una activitat a la plaça de Sant Fructuós, davant el seu local L'agrupament realitzant una activitat a la plaça de Sant Fructuós, davant el seu local CEDIDA
Societat Alba Sancha
Divendres, 15 Febrer 2019 09:11

L’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Alverna de Tarragona està d’aniversari. L’Alverna arriba al seu cinquantè aniversari en un moment dolç, segons una de les cap del cau, la Júlia Abelló. Per celebrar-ho, l’agrupament prepara tota una programació d’actes que es dirigiran no només als seus membres sinó també a la ciutadania i als antics membres. El programa ja va comptar amb un acte previ, el passat 7 de juliol, quan alguns membres de l’agrupament van pintar una de les pilones del carrer de Comte.

Tot i això, aquest dissabte, 16 de febrer, hi haurà l’acte que donarà el tret de sortida a la programació. L’agrupament plantarà un arbre a la plaça de Sant Fructuós, just davant del seu local, per rememorar aquest acte que l’Alverna ja va fer quan va celebrar el seu quinzè aniversari, tal com explica la Júlia, que, a més, assegura que “hi haurà moltes sorpreses”. Durant aquest acte, també es realitzaran parlaments per part de l’equip de l’agrupament com també d’antics membres i s’explicarà tota la programació del cinquantè aniversari.

“Ens hem plantejat fer actes de cara als nostres infants i joves, de cara a la ciutat, com també pels antics membres”, detalla la Júlia. La cap de cau, que també es troba dins la comissió del cinquantè aniversari, explica que un dels actes que s’està realitzant durant el curs és un “eix d’animació”. Aquesta activitat està dirigida als infants de l’Alverna, amb la qual se’ls explica la història de l’agrupament a través d’una representació on “apareixen cinc personatges que busquen a l’Alverna, ja que s’ha escapat perquè fa 50 anys”. De cara a la ciutat, la Júlia apunta que l’agrupament s’ha plantejat fer un cap de setmana cultural “amb tallers, concerts i un vermut”. 

D’altra banda, i de cara a recuperar el contacte amb antics membres, l’agrupament planeja fer un sopar a final de curs, al juny, on puguin assistir els actuals i antics membres de l’Alverna. En aquest cas, la Júlia també detalla que hi hauran “moltes sorpreses”. Per últim, els escoltes viatjaran a la muntanya que dóna nom al seu agrupament, a l’Alverna, situada a la Toscana (Itàlia). Aquesta última activitat també estarà oberta als antics membres, com també a les famílies, els joves i els infants.

Alguns joves de l'agrupament en un campament d'estiu, l'any 1970. CEDIDA

Alverna camp estiu 1970

 

Un moment dolç per l’AEiG Alverna

No tots els agrupaments escolta arriben a complir els 50 anys, i a més, en un moment tan “dolç”, com ho descriu la Júlia. Segons la cap de cau, aquest és un bon moment per l’Alverna, ja que el passat 2018 l’agrupament va poder comprar un local. Fa nou anys, l’agrupament es va veure obligat a deixar el local on havien estat “tota la vida”, i després d’estar vuit anys en un local provisional que l’Ajuntament els havia cedit, tornen a tenir el seu lloc. A més, la Júlia explica que, tot i que el moviment escolta es troba en un moment en què també s’ha d’adaptar als nous corrents i les noves tecnologies, els valors continuen intactes: educar en el lleure. Tot i això, reconeix que hi ha pràctiques molt tradicionals del moviment escolta que a l’Alverna ja no es fan, com per exemple, plantar la bandera quan instal·len un campament, portar camisa o lluir les insígnies. En aquesta mateixa línia, la cap de cau assegura que "ara l'esscència de l'escoltisme potser ha canviat de forma però es segueix trasmetent el mateix als infants i joves". 

Tot i això, la Júlia reconeix que l’agrupament té “assignatures pendents”, com per exemple tornar a establir un contacte més directe amb la natura. “Abans es feien més rutes, s’anava més a la muntanya”, comenta. Unes pràctiques que, ara, “s’han diluït una mica”. Així mateix, la jove també pensa que “s’hauria de treballar més a l’hora de fer servei a les entitats”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: