Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Bargalló trasllada el seu suport a l’equip directiu de l’escola de Cabra del Camp que va alertar del cas de mossèn Font

El conseller d’Educació visita el col·legi i manté una reunió interna amb professors i autoritats locals

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, dins una aula amb alumnes de 1r i 2n de Primària, durant una visita a l'escola rural de Cabra del Camp El conseller d'Educació, Josep Bargalló, dins una aula amb alumnes de 1r i 2n de Primària, durant una visita a l'escola rural de Cabra del Camp NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dimarts, 12 Febrer 2019 14:14

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha traslladat el seu suport al professorat de l’escola de Cabra del Camp (Alt Camp), després que es fes pública l’etapa en què mossèn Josep Maria Font, investigat per suposats abusos a menors i apartat per l’Arquebisbat de Tarragona, hi fes de professor de religió durant uns anys, fins que va ser expulsat l’any 2011. Bargalló ha aprofitat la seva visita a Tarragona per apropar-se a aquesta escola rural, actualment amb 44 alumnes i quatre professors fixes. S’ha reunit amb l’equip directiu i autoritats del territori per fer-los saber que no estan sols i que tenen el Govern al seu costat. Bargalló, que fa uns dies va reconèixer que en el seu moment el departament no va comunicar aquest cas als Mossos, ha declinat aquest dimarts fer declaracions sobre el tema.

A part de valorar com va actuar l’escola en el seu moment i d’oferir l’ajut que convingui per encarar aquest tema, durant la reunió, que s’ha allargat més d’una hora, el conseller també s’ha interessat pel funcionament d’aquest col·legi públic, que forma part d’una ZER integrada per cinc escoles de l’Alt Camp. Així, s’han posat sobre la taula algunes de les necessitats de l’escola, remodelada l’any 2009 i inaugurada per l’exconseller Ernest Maragall, com ara en matèria de transport o del menjador escolar -amb un únic monitor per atendre gairebé una vintena de nens-, coincidint a més que el Govern vol canviar la normativa, amb el nou decret dels menjadors escolars.

El compromís d'elaborar un "document comú de planificació del futur educatiu de Tarragona"

Prèviament, en la seva visita a Tarragona, el conseller d’Educació ha manifestat el compromís del departament a elaborar un “document comú de planificació del futur educatiu de Tarragona per comprometre’ns els uns i els altres en totes les actuacions que hem de fer”.

Tal com ha exposat Bargalló, “el primer compromís és posar totes les necessitats damunt la taula i comprometre’ns a resoldre-les totes en un període de quatre anys, amb les inversions necessàries i equitatives per part de les dues administracions”. En aquest sentit, ha detallat que el parc educatiu de Tarragona necessita, per un cantó, d’un manteniment constant, i per l’altre, d’obres de millora i de reforma que “van més enllà del manteniment constant, que en aquest cas se n’ocupa el Departament d’Educació”.

El conseller ha explicat que durant la reunió s’ha parlat també sobre “les noves infraestructures necessàries a la ciutat”, com són l’Institut Escola de l'Arrabassada, l’Escola Ponent i l’Institut Tarragona. I, en tercer lloc, que s’ha tractat sobre el pla educatiu d’entorn de la ciutat i la relació entre l’escola i l’institut i la comunitat. “És una relació doble, per la qual nosaltres demanem a l’Ajuntament que ens ajudi a què la comunitat s’impliqui en les escoles i instituts i nosaltres oferim a l’Ajuntament que les escoles i instituts s’obrin a la comunitat”, ha declarat. “Per tant, des del Govern, la satisfacció de l’entesa amb l’ajuntament, de poder planificar el futur educatiu de la ciutat de forma ordenada, de manera lògica i compromesa entre les dues institucions”, ha conclòs Bargalló.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: