Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 26 persones en situació d'atur

El programa 'Treball i Formació' ha contractat a 14 persones aturades que exerciran de peó i 3 que faran tasques administratives

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, amb els integrants del programa 'Treball i Formació' La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, amb els integrants del programa 'Treball i Formació' FOTOS: JOSEP CARTANYÀ
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 01 Febrer 2019 08:30

Al mes de desembre de 2018, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu ha atorgat al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) el Programa Treball i Formació amb un import de 401.000€, en concepte de despeses de contractació i formació transversal. La finalitat del projecte és millorar les competències professionals de persones en situació d'atur i afavorir el funcionament i estat de diferents espais de la comarca. 

Dintre d’aquesta línia hi ha dos tipus de contractes; els contractes de 6 mesos tenen prioritat les persones en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys. D'aquest perfil s'han contractat 14 persones que exerciran de peó, i 3 faran tasques administratives.

Els contractes de 12 mesos tenen prioritat les persones aturades més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys. D'aquesta durada s'han contractat 8 persones com a peó, i 1 administrativa.

La xifra total de les persones contractades és de 26, i desenvoluparan la seva feina a tots els municipis de la comarca excepte El Vendrell, Calafell i Cunit, que ja disposen dels seus propis plans d'ocupació.

La presidenta del CCBP, Eva M. Serramià, va presentar el nou pla d'ocupació: 

Serramià Pla Ocupació CCBP

Durant la presentació del programa, la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, va recordar que, tot i el descens de la taxa d'atur a la comarca -26% (Maig 2015) a 16% (gener 2019)-, el Baix Penedès encara es troba per sota de la mitjana catalana. Serramià també valora molt positivament que "els petits municipis vagin junts" en aquests programes.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: