Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Investigats l’alcalde, regidors, mossos i diversos veïns de Torredembarra per l’1-O arran d’una denúncia particular

Prop d’un centenar de persones es concentren davant l’Ajuntament per denunciar “la repressió judicial”

Un home concentrat davant l'Ajuntament de Torredembarra mostrant un cartell on demana 'Prou judicis polítics' al costat de l'alcalde, Eduard Rovira Un home concentrat davant l'Ajuntament de Torredembarra mostrant un cartell on demana 'Prou judicis polítics' al costat de l'alcalde, Eduard Rovira ROGER SEGURA / ACN
Societat ACN
Dimarts, 22 Gener 2019 21:21

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre davant l’Ajuntament de Torredembarra en suport a la quinzena de persones investigades per l’1-O al municipi. Arran de la denúncia d’un particular, el jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell investiga la celebració del referèndum a la població i l’obertura de tres escoles torrenques com a punt de votació. L’alcalde, Eduard Rovira (ERC), i els regidors Anna Magrinyà (PDeCAT), Toni Sacristan (CUP) i Lluís Suñé (Alternativa Baix Gaià) consten com a investigats per desobediència. Tots ells, tret del batlle, ja han comparegut al jutjat. La causa també afecta mossos, responsables de les escoles i veïns. Durant l’acte s’ha llegit un manifest per denunciar la “repressió judicial” i que aquest és “un judici polític”.

El regidor de la CUP, Toni Sacristan, ha explicat que han decidit fer públic el cas després que hagi estat gairebé un any sota secret de sumari. Sacristan ha constatat el caràcter polític de la denúncia i s’ha volgut desmarcar “de qualsevol via repressiva per intentar resoldre aquest conflicte que ens enfronta amb l’estat espanyol”. El regidor va comparèixer al jutjat com a investigat fa uns nou mesos i, segons ha explicat, es va acollir al dret de no declarar. Un cop s’acabi la instrucció, a més, demanarà que s’arxivi el cas.

Llibertat Torredembarra

De la seva banda, el regidor Lluís Suñé, d’Alternativa Baix Gaià (ABG), ha explicat que tampoc no va declarar al jutjat. Suñé ha dit que tots estan “convençuts” d’haver participat i defensat l’1-O i que, a partir d’ara, tots els afectats intentaran treballar “de manera conjunta”. Suñé ha insistit que tenen la consciència “molt tranquil·la” i que engeguen “una lluita col·lectiva” contra aquestes denúncies i per “continuar treballant per la república” malgrat “la repressió”.

Aquests dos regidors són algunes de les persones que van passar les hores prèvies al referèndum de l’1-O del 2017 a l’interior de les tres escoles del municipi habilitades com a punt de votació: el Molí de Vent, l’Antina i l’Antoni Roig.

La denúncia de la particular va comportar inicialment una investigació de la Guàrdia Civil sobre l’obertura de l’escola Antoni Roig, però posteriorment s’han anat aportant més dades sobre la resta de centres i de més persones presumptament implicades en la celebració del referèndum al municipi.

Mentrestant, la fiscalia va acordar a final d’any arxivar les diligències obertes contra l’alcalde, Eduard Rovira, en no haver pogut acreditar cap actuació seva que incidís en l’obertura d’espais municipals durant la jornada. De moment, el batlle no ha rebut cap citació judicial, però, segons fonts jurídiques, Rovira consta com a investigat en la causa.

La protesta d’aquest dimarts a la tarda ha aplegat desenes de persones a les escales de l’Ajuntament, entre les quals l’alcalde i els regidors afectats. Els concentrats han mostrat pancartes on s’hi podia llegir “La repressió no aturarà l’independentisme” i “Prou judicis polítics”. L’acte ha estat presidit per unes lletres gegants formant la paraula ‘Llibertat’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: