Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Accions de voluntariats pels nouvinguts a Tarragona

'Vol.in' impulsa que les persones immigrants es tornin oferidores de serveis i alhora aquesta sigui una eina per ajudar-los a integrar-se a la seva nova ciutat

Presentació del projecte 'Vol.in' Presentació del projecte 'Vol.in' LAIA MOLNÉ
Societat Laia Molné
Dimarts, 18 Desembre 2018 11:37

La Federació Catalana de Voluntariat Social a Tarragona (FCVS) ha iniciat, conjuntament amb la Cooperativa El Far i la Cooperativa Icària, un projecte social on els nouvinguts a la ciutat de Tarragona no són rebedors de serveis sinó que s’impliquen activament i aporten idees i ajuts a projectes ja existents a la ciutat.

Al participar en el projecte Vol.int, durant tot el procés, els participants comptaran amb un membre de Cooperativa Icària, dedicada als projectes educatius, que acompanyarà al nouvingut en tot el procés, tant per trobar el voluntariat adequat per a ell com inclús per acompanyar-lo els primers dies, així el nouvingut es torna “protagonista del procés i alhora té l’ajuda d’un professional”, tal com destacava l’integrant de la Cooperativa Icària, Anna Admetller.

El projecte també compta amb la Cooperativa El Far, encarregats de la comunicació, amb la intenció de què “el projecte no es quedi únicament en les persones que participen sinó que tothom conegui i s’animi a participar-hi”, segons la integrant de la Cooperativa El Far, Cristina Rodríguez. D’aquesta manera es vol organitzar accions comunicatives per tota la ciutat, sobretot als barris de Tarragona.

Laura de la Morena, Tècnica de FCVS, destaca que per poder formar part d’aquest projecte és important que els nouvinguts interessats estiguin primer en una situació socioeconòmica òptima i un mínim coneixement de l’idioma, perquè així es podran dedicar a desenvolupar-se socialment, ja que altres prioritats de més importància les tindran solucionades.

L’objectiu final del projecte Vol.in és canviar el rol, que l’immigrant no sigui vist com un rebedor d’ajuts sinó que els pugui proporcionar i aprendre’n d’ells. A més, també es vol aconseguir que és canvi la percepció d’un grup de gent en concret com són els immigrants, això es vol fer a través de què el ciutadà i l’estranger es coneguin personalment a través d’accions socials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: