Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona presentarà l’actualització de la Guia del Protocol en situacions de violència masclista

La presentació es farà al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona el divendres 23 de novembre, a les 13h, després es llegirà el Manifest unitari a la plaça de la Font

Fotografía d'arxiu  dels alumnes del cicle d'animació sociocultural de l'Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25/11/2016 Fotografía d'arxiu dels alumnes del cicle d'animació sociocultural de l'Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25/11/2016 ROGER SEGURA / ACN
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Novembre 2018 13:37

Després de 10 anys des de la presentació de la primera edició del Protocol de Tarragona envers una situació de violència masclista, aquest proper divendres 23 de novembre es presentarà la nova ‘Guia del Protocol d’actuació i circuits d’intervenció en situacions de violència masclista a la ciutat de Tarragona’.

La Guia ha estat elaborada per la Comissió del protocol que està integrada per representants i serveis de l’Ajuntament, la Generalitat, dels àmbits judicial, de la salut, social i cossos policials, entre d’altres, que garan¬teixen l’abordatge integral de la violència contra les dones.

El Protocol estableix les bases per a la detecció, prevenció, atenció i recuperació de les dones i dels seus fills i filles, i és des de la Comissió de Seguiment que s’ha creat l’espai per consensuar infor¬mació, establir coordinacions i pro¬moure estratègies per tal de millorar la qualitat de la intervenció en situacions de violència masclista.

Dins d’aquest treball s’ha creat la Taula Local de Prevenció de la Mutilació Genital Femenina i el passat mes de febrer es va publicar la guia del ‘Protocol de prevenció de la mutilació genital femenina’. Actualment també s’ha començat a treballar la Taula de matrimonis forçats.

Altres activitats contra la violència envers les dones

Dins del Festival REC es projectarà el film ‘Tódalas mulleres que coñezo’, el 22 de novembre a Caixa Fòrum amb un preu de 4 euros per persona. En finalitzar la projecció, s’obrirà un espai de debat amb la presència de Xiana do Teixeiro, directora del film.

El 23 de novembre, a les 13.30 hores, a la plaça de la Font, davant de la porta del Palau municipal, representants de l’Ajuntament, institucionals i de les entitats donaran suport a la lectura del Manifest unitari per l’eliminació de la violència envers les dones.

El 26 de novembre es farà una Taula rodona sobre els Punts lila de Tarragona, on s’analitzarà dels espais en contra de la violència sexista i lgtbifòbica a l’oci nocturn i festes, dinamitzada per experts i entitats. L’activitat es farà a la sala d’actes de la Cooperativa Obrera Tarraconense.

El dia 27, a les 19.30 hores, a l’Espai Jove Kesse, s’inaugurarà l’exposició ‘Dona: avui i demà’ d’Alba Sabidó. L’autora, amb l’acompanyament de membres de l’Associació Frides, donarà context a la construcció patriarcal de la societat i obrirà la possibilitat de debatre les experiències i les eines de què disposen les dones per eliminar la violència que comporta la base de totes les violències de gènere.

En els cinc centres cívics municipals de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Bonavista, Part Alta i Torreforta s’impartirà un taller sobre el ciberassetjament. El taller es farà de 16 a 18h del 20 al 30 de novembre.

A més, entitats com la Creu Roja de Tarragona, el Col•lectiu Feminista Fridas, la Coordinadora 25NTGNA o les CCOO presentaran diverses activitats pròpies per celebrar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: