Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nova Eucària acusa el govern de Tarragona d'incomplir amb les obligacions sobre protecció animal

Segons l'ONG, l'Ajuntament incompleix l'ordenança / Critica el servei de recollida i acollida d'animals abandonats i perduts, la "no gestió" de la colònia de porcs vietnamites o que "no actua" en casos de maltractament

Imatge d'arxiu de l'exterior de les instal·lacions de la Protectora d'Animals de Tarragona Imatge d'arxiu de l'exterior de les instal·lacions de la Protectora d'Animals de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Novembre 2018 17:25

L'ONG Nova Eucària (NEC), -entitat que va ser impulsora de l'ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals de l'Ajuntament de Tarragona-, ha carregat a través d'un comunicat contra la gestió de la regidoria de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Persona, que encapçala Ana Santos, perquè "no compleix amb les seves competències i vulnera la legislació vigent". 

L'entitat critica que, davant de casos de maltractament, "la Guàrdia Urbana no actua i fins i tot s'atreveix a dir que desconeixen la normativa a la que es fa referència". Sobre aquesta qüestió, citen el cas d'un cadell de gos al balcó d'un pis del barri de Torreforta, "on hi va romandre prop de dues dues setmanes a cop de sol estiuen, sense aigua ni ombra".

Pel que fa al servei de recollida i acollida d'animals abandonats i perduts, l'Ajuntament disposa d'una gossera municipal, a més del servei d'una protectora privada en unes instal·lacions municipals. En relació a la gossera, l'ONG s'ha mostrat crítica amb la gestió que en fa la veterinària. Segons el relat que fa l'ONG: "la gossera és quasi bé impenetrable, on la veterinària fa i desfà al seu gust, on segons ella, els animals que no quadren amb el registre d'entrades, és perquè "algú" ha accedit a les instal·lacions i els hi ha robat", una raó poc convincent per a l'entitat.

protectora animals saturada

Quant a la Protectora d'Animals de Tarragona, Nova Eucària lamenta que "és un recinte amb moltes mancances perquè no hi inverteixen ", alhora que critiquen que "en lloc de centralitzar el servei i dotar-lo de recursos, decideixen pagar el servei de recollida a L'Última Llar, una empresa investigada per maltractament i sacrifici d'animals". També afirmen que la regidoria "ara no té servei de recollida durant els caps de setmana".

Pel que fa a la colònia de gats del Banc d'Espanya, està totalment controlada i registrada a l'Ajuntament. Però l'ONG lamenta que cada vegada que un operari entra a l'edifici per fer qualsevol cosa "s'hi deixa atrapat algun dels gats d'aquesta colònia". Aquest fet obliga a l'entitat a fer "una infinitat de gestions fins que aconseguim que els alliberin", alhora que recorden que "una simple gestió d'obrir una finestra va trigar fins a 9 dies".

Nova Eucària també ha critica que, en data d'avui, encara no s'hagi creat un espai pels gossos a la platja.

La colònia de porcs vietnamites 

Nova Eucària ha posat l'accent en la colònia de porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta com a exemple que "qualsevol emergència que sorgeix a la ciutat no és gestionada". En concret, critiquen el procés de licitació pública sobre la gestió d'aquesta colònia. Segons l'ONG, la veterinària del departament "va decidir fer trampa, ja que les bases de la licitació indicaven que qui accedís al concurs havia de gestionar (esterilitzar, vacunar, identificar, rescatar, atendre, acollir i donar en adopció en menys de 4 mesos) a tots els porcs vietnamites i cerdolins -hibridats- de Tarragona, però sense especificar el nombre d'individus i sense tenir en compte la consideració que en el cas dels cerdolins, la Llei no permet donar-los en adopció". Aquests últims motius s'haurien utiltizat, segons NEC, perquè l'Ajuntament declarés "desert" el concurs, ja que Nova Eucària "va licitar, però especificant que podríem gestionar aquesta única colònia sobre la qual s'havia arribat a un acord".

colònia porcs vietnamites

Tot plegat va acabar amb la "no gestió" de la colònia de porcs vietnamites. L'ONG explica que, durant aquests mesos, "hem consolidat un grup de voluntariat i hem aconseguit diners per poder esterilitzar els mascles i estabilitzar la colònia". Actualment, segueixen buscant adoptants i treballant per trobar una solució definitiva, ja que l'entitat sospita que el departament municipal hauria optat per no alimentar-los amb pinso pels porcs -sinó amb pinso de gossos- "perquè surtin del terme municipal tarragoní i passin a ser problema de les administracions veïnes".

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: