Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou demanarà la declaració de zona catastròfica pels desperfectes del temporal al barri de la Salut

El consistori estudia demandar l’ACA per “falta de manteniment” de la llera del barranc de Barenys

Operaris i una màquina retirant fang i canyes en un carrer del barri de la Salut, a Salou Operaris i una màquina retirant fang i canyes en un carrer del barri de la Salut, a Salou AJUNTAMENT DE SALOU
Societat ACN
Dimecres, 10 Octubre 2018 16:08

L’Ajuntament de Salou sol·licitarà la declaració de zona catastròfica pels danys ocasionats pel desbordament del barranc de Barenys al barri de la Salut, aquesta passada matinada. Segons ha informat el consistori, amb aquesta mesura es pretén que el consorci d’assegurances es faci càrrec del pagament dels danys a veïns i veïnes afectades així com els que han sofert les instal·lacions i béns municipals de les diferents zones que han quedat desbordades i plenes de fang. A més, el govern municipal ha informat que no descarta demandar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per falta de manteniment dels espais de la seva competència.

Segons fonts de la Policia Local, a les dues de la matinada la força de l’aigua ha arrossegat barranc avall un arbre de grans dimensions fins que ha acabat fent una presa a la zona del càmping Sangulí, el qual, junt amb les canyes acumulades, ha provocat la inundació de la zona del carrer Carles Roig i, posteriorment als carrers B, Sol, València i al tram entre la plaça de la Província i fins a la plaça Venus.

Les mateixes fonts han indicat que el barranc ha estat baixant amb molt cabal i entre el 80 i e 90 per cent de la seva capacitat fins que l’acumulació de les canyes i el tronc, en especial, ha generat una presa a la inca del carrer B.

Per tot plegat, el govern no descarta demandar a l’Agència Catalana de l’Aigua per falta de manteniment dels espais de la seva competència. Aquest fet ha provocat la inundació de nombrosos habitatges, baixos i garatges a més de malmetre diversos vehicles i altres desperfectes que s’aniran comptabilitzant les properes hores.

En aquest sentit, el govern ha decidit obrir d’un punt d’informació als afectats que estarà disponible a partir d’aquest dijous al mateix Ajuntament.

El barri de la Salut, el més afectat

Les intenses pluges d’aquesta passada matinada -que han superat els 120 litres per metre quadrat- han provocat diversos problemes circulatoris als carrers de Salou, especialment localitzats a la plaça Europa -que s’ha anat obrint i tancant al trànsit de manera intermitent-, al carrer Barcelona -on a la nit s’ha espatllat la barrera de la via del tren- i amb més afectació al barri de la Salut.

Des de primera hora del matí, els serveis de neteja municipals han treballat per restablir la normalitat a la zona, junt amb els efectius de la Policia Local, protecció civil, i altres concessionàries que estan desbrossant les canyes acumulades i eliminant el fang acumulat a carrers i voreres.

Pel que fa als desperfectes comptabilitzats per l’Ajuntament hi ha el d’un arbre d’una finca particular del carrer París que ha caigut a la via pública aixafant un cotxe; dos cotxes més que han quedat atrapats al camí del cementiri; dos cotxes més al vial de Cavet i, a hores d’ara, es treballa per comptabilitzar els cotxes que han quedat afectats al barri de la Salut, així com els baixos que també s’han vist afectats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: