Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Preocupació per tres gats atrapats a l'interior del Banc d'Espanya

Els animals, que pertanyen a una colònia registrada, porten cinc dies tancats / L'ONGD Nova Eucària critica la "incapacitat" de l'Ajuntament de Tarragona per coordinar la sortida dels gats

Els gats han quedat atrapats a l'interior de l'edifici del Banc d'Espanya Els gats han quedat atrapats a l'interior de l'edifici del Banc d'Espanya ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Octubre 2018 11:21

Tres gats porten més de cinc dies atrapats a l'interior de l'edifici del Banc d'Espanya de la Rambla Nova de Tarragona. Els gats pertanyen a una colònia controlada i registrada que habita als jardins del banc i que està controlada per una alimentadora voluntària autoritzada per fer a aquesta funció. Els gats haurien entrat a l'edifici per alguna finestra aprofitant l'entrada o sortida d'algun operari. Quan l'alimentadora es va adonar que els gats s'havien quedat a dins, es va adreçar a l'ONGD Nova Eucària -entitat que assessora la gestió de la colònia-, que va demanar a l'Ajuntament que algun operari obrís les dependències.

Però aquesta operació tan senzilla no va ser possible perquè ni ella, ni l'ONG Nova Eucària, ni la Guàrdia Urbana, han aconseguit que la Regidoria de Patrimoni Municipal i Béns -que gestiona l'interior del Banc d'Espanya- els cedís les claus per accedir a l'interior de l'edifici. "Aquesta situació malauradament no és nova. L'últim cop que va passar, unes gates es van passar fins a 20 dies a l'interior del Banc d'Espanya", lamenta Anna Carbonell, portaveu de Nova Eucària. Carbonell no entén "que els operaris puguin entrar a l'edifici quan han d'exterminar coloms o fer qualsevol altra tasca i, en canvi, quan demanes que s'obri l'espai per a treure uns gats atrapats, tots són problemes i s'excusen amb raons de perillositat".

Des de Nova Eucària, una de les entitats impulsores i que va participar en la redacció de la nova ordenança de protecció i tinença d'animals de Tarragona, consideren una broma de mal gust "que l'Ajuntament aprovi en un plenari ser ciutat amiga dels gats, quan en casos tant senzills com aquest demostra més aviat que és una ciutat enemiga".

Finalment, l'ONGD demana un cop més que s'acceleri l'obertura de l'edifici perquè "hi accedeixi la Guàrdia Urbana o un llacer o l'alimentadora, per tal d'alliberar els gats" i es posa a disposició de l'Ajuntament pel que calgui.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: