Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una entitat demana que no s'utilitzin animals en el Mercat Medieval de Calafell

L'ADIPAC convocarà una manifestació pel dissabte 1 de setembre per demanar que es prohibeixi la utilització d'animals en el mercat

Imatge del ruc que apareix en la imatge de la campanya de l'Associació per la Defensa i Protecció dels Animals de Calafell Imatge del ruc que apareix en la imatge de la campanya de l'Associació per la Defensa i Protecció dels Animals de Calafell CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Agost 2018 17:04

L'Associació per la Defensa i Protecció dels Animals de Calafell (ADIPAC) ha iniciat una campanya contra la utilització d'animals en el Mercat Medieval de Calafell. Tant la Fundació Animalista FAADA com l'ADIPAC van enviar aquest estiu una carta a l'Ajuntament de Calafell demanant la no utilització d'animals en el mercat. El passat 6 d'agost, l'ADIPAC va fer extenssiva la seva demanda en sessió plenària a l'equip de govern, però, segons l'entitat, "no hi ha hagut resposta a cap de les seves peticions".

Manifestació durant el Mercat Medieval

Davant la manca de resposta, l'associació ADIPAC ha convocat una manifestació pel proper dissabte 1 de setembre a les 18h, a Calafell, coincidint amb la celebració del XXI Mercat Medieval, per demanar "que es prohibeixi la utilització d’animals com a part de l’entreteniment", tot argumentant que "ja que és evident que vivim en una societat on cada vegada hi ha més persones que s’oposen i fins i tot pateixen veient el patiment d’aquests animals, qüestionant l’explotació, el maltractament i la utilitat dels animals en aquest tipus d’espectacles públics".

Des de l'ADIPAC s'acusa a la fira medieval d'utilitzar animals vius a la via pública com ara camells, dromedaris, ponis, burros, gallines, ànecs, cabres, ovelles o aus de falconeria "que són víctimes de l’explotació i el maltractament en nom d’un suposat respecte a les tradicions típiques del nostre poble". El col·lectiu animalista explica que, tot i que aquesta forma d’explotació pugui resultar menys evident que d’altres, com per exemple la tauromàquia, "és una forma més d’explotació i de patiment envers els animals", donat que "no deixa de ser una activitat lúdica i d’entreteniment on es fa un ús dels animals en contra de la seva voluntat, provocant-los dolor, estrès, angoixa, constantment son sotmesos i per tant, patiment tant físic com psíquic".

Calafell, municipi Pet Friendly?

Els animalistes veuen amb sorpresa "la incoherència" de que Calafell sigui un dels municipis de Catalunya que es va declarar municipi Pet Friendly fa poc mes d’un any, perquè "organitzant esdeveniments, com aquesta fira medieval, on es practica i es fomenta el patiment dels animals com a forma vàlida d’entreteniment". En aquest sentit, l'ADIPAC recorda que existeixen fires medievals arreu del país basades en l’ètica i en el respecte, on no es fan servir animals com a diversió i on la gent que la visita, pot gaudir de trobadors, música, demostracions d’oficis artesans, espectacles de màgia, malabars, productes de la terra, ludoteques per als més petits, etc. I citen com a exemples casos com Sant Marti Sarroca, Masquefa, Lloret de Mar o Manises i inclús a Barcelona, on recentment han prohibit els carruatges amb animals. 

La campanya de l'ADIPAC també s'ha fet a través del portal change.org, on més de 4.000 persones han signat aquesta petició.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: