Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils recorda els atemptats inaugurant un mosaic per la pau

El municipi ha commemorat el primer aniversari dels actes terroristes amb un emotiu acte d'homenatge a les víctimes i familiar

Moment en què les diverses entitats i representans de Cambrils fan ofrena floral al mosaic en homenatge a les víctimes. Moment en què les diverses entitats i representans de Cambrils fan ofrena floral al mosaic en homenatge a les víctimes. CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Agost 2018 16:20

Un mosaic al passeig Marítim de Cambrils recorda des d’aquest matí de dissabte els atemptats dels passats dies 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils. El memorial s’ha inaugurat durant un emotiu acte de commemoració del primer aniversari dels fets, solidaritat amb les víctimes i reconeixement als cossos i forces de seguretat i emergències.

L'acte ha començat amb un breu parlament de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que ha dirigit unes paraules a les víctimes i ha agraït a les forces i cossos de seguretat i emergències la seva actuació durant els atemptats. L'alcaldessa també ha recordat i agraït a totes les persones que van donar refugi als que fugien i que els van ajudar de manera solidària aquell dia i els posteriors. Finalment, ha destacat l’excel·lent gestió del Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el conseller d’Interior, Joaquim Forn.

Després de la interpretació en violí de la cançó 'Imagine' de John Lennon, l’alcaldessa de Cambrils i el president de la Generalitat han descobert el Memorial per la Pau, acompanyats per les Ministres Meritxell Batet i Reyes Maroto; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president en funcions del Parlament de Catalunya, Josep Costa. El memorial és un mosaic de diferents rajoles geomètriques que formen la figura d’un colom com a símbol de la pau, amb la inscripció “Cambrils per la pau” i les dates dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Tot seguit, ha sonat 'El cant dels ocells' per donar pas al moment de les ofrenes en record de les víctimes. Mentre sonava 'Peace' d’Horace Silver, han fet ofrenes les víctimes, familiars i amics; l’alcaldessa de Cambrils, l’alcaldessa en funcions de Barcelona; els alcaldes d’Alcanar, Ripoll, Subirats i Saragossa, representants de la Policia Local de Cambrils, el Cos dels Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el Parc de Bombers de Cambrils, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, el 112, la Creu Roja, Protecció Civil i les diferents confessions religioses amb presència a Cambrils. En acabar l’acte, nombroses persones i entitats també s’han acostat al mosaic per fer les seves ofrenes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: