Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors de la recollida de brossa de Salou suspenen la vaga programada a partir de divendres

Consideren que els serveis mínims establerts impedeixen que un gran nombre de la plantilla es pugui sumar a la protesta, que "perd valor"

Imatge de les brosses de Salou, presa el maig de 2017. Imatge de les brosses de Salou, presa el maig de 2017. CEDIDA
Societat ACN
Dijous, 16 Agost 2018 20:55

Els treballadors de la recollida de brossa de Salou (Tarragonès), que havien programat una vaga a partir de divendres i fins al 23 d'agost, han suspès la vaga, segons ha informat aquest dijous el sindicat SRT, majoritari al comitè d'empresa a la UTE Salou Net. Segons el sindicat, el Departament de Treball de la Generalitat ha establert en la seva resolució uns serveis mínims que afecten a més de la meitat de la plantilla i això impedeix que un gran nombre de treballadors pugui sumar-se a la vaga. Així, consideren que la protesta "perd valor" i no pot assolir els objectius marcats. STR també ha anunciat que suspenen la manifestació prevista per divendres a la tarda, que havia d'iniciar-se entre la Via Roma i el carrer Barcelona i acabar el recorregut davant del consistori, per evitar coincidir amb actes de commemoració dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Apunten que informaran de la nova data per la manifestació pròximament.

El STR va sol·licitar que la totalitat dels treballadors pogués acollir-se al dret de vaga, mentre que l'Ajuntament i la direcció van demanar, segons el sindicat, que només el 10% s'hi pogués sumar. "La resposta de la Generalitat ha estat que només el 30% pugui fer-la, deixant la vaga sense efecte", apunten.

El sindicat reclama descongelar els salaris als quals no s’apliquen els increments de l’IPC des de la pròrroga del conveni col·lectiu del 2012-2013. STR assegura que en els darrers mesos s'ha aconseguit establir la negociació del nou conveni, a la vegada que continuen pendents de la reclamació de l'anterior, esperant que comenci un procés judicial al jutjat social de Tarragona a l'octubre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: