Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Creu Roja simula un salvament marítim amb tres víctimes a la platja Llarga de Roda

L'activitat ha comptat per primer any amb la participació d’un helicòpter de Salvament Marítim, el qual ha rescatat una de les víctimes de l’aigua que es trobava en estat d’inconsciència

La Creu Roja va simular un salvament marítim a la Platja Llarga de Roda de Berà La Creu Roja va simular un salvament marítim a la Platja Llarga de Roda de Berà CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Agost 2018 16:39

La platja Llarga de Roda de Berà es va tornar a convertir divendres al migdia en l'escenri escollit per l’equip de Creu Roja per realitzar el seu simulacre de salvament i socorrisme. L’objectiu principal d’aquest exercici, que s’efectua un cop a l’any, és mostrar la seva preparació, la seva validesa i la seva professionalitat davant diferents situacions límit. A més a més, els hi serveix per posar en pràctica tots els seus coneixements i per mantenir-se alerta en el moment en què una d’aquestes situacions es doni a la vida real.

L’accident simulat ha estat una explosió dins d’una embarcació que es trobava propera a la costa amb tres dones a bord. Dues de les víctimes han pogut saltar a l’aigua i han demanat ajuda, moment en el qual el personal de salvament i socorrisme ha engegat els protocols d’actuació. Ambdues es trobaven en situació de distress aquàtic, amb dificultats per sortir de l’aigua, per un mareig, un dolor muscular o bé per cansament. socorristes han acudit nedant des de terra, i han arribat al lloc dels fets ajudats per una moto aquàtica. La primera d’elles ha estat atesa a la sorra però ha hagut de ser traslladada a l’hospital.

simulacre Roda

Pel que fa a la tercera víctima havia quedat inconscient després de l’explosió, fet pel qual s’ha demanat ajuda a Salvament Marítim, qui ha acudit amb un helicòpter de salvament, el qual ha participat per primer any en aquest simulacre. Després d’un complicat rescat degut a l’estat del mar i a la situació en la qual es trobava la víctima, la dona, després que el rescatista comprovés el seu estat damunt l’embarcació i fos immobilitzada correctament, ha estat pujada mitjançant un arnès i portada fins a l’hospital de referència més proper amb heliport, en aquest cas el Joan XXIII.

El simulacre ha estat narrat en castellà i en anglès per Pol de Andrés, davant d’un públic cada any més nombrós, per tal que poguessin seguir els passos que els professionals anaven donant en tot moment.

helicòpter Roda

Durant la prova hi van estar presents l’alcalde, Pere Virgili; les regidores Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres, Teresa Ferré, i els regidors Manel González i José Ibort, acompanyats per Manuel Holgado, coordinador de l'equip de Creu Roja de Roda de Berà; i per Assumpció Soler, presidenta de l'Assemblea Comarcal Creu Roja Baix Penedès.

L’equip de Creu Roja a Roda de Berà

Les tasques de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roda de Berà són efectuades per un equip professional de Creu Roja format per socorristes titulats. Porten a terme serveis vinculats a les activitats de platja segons els protocols establerts, com l’ajuda als discapacitats o a les persones amb mobilitat reduïda a través de la cadira amfíbia, perquè puguin gaudir del bany còmodament.

Entre els recursos materials amb els quals hi compten per desenvolupar la seva tasca hi ha una ambulància de suport vital bàsic equipada amb tot l’imprescindible per realitzar accions de trasllat i evacuació dels usuaris de les platges si fos necessari després d’un salvament; quatre desfibril·ladors portàtils, tres cadires amfíbies ubicades als llocs centrals de socors de les platges Llarga, Daurada i la Pelliseta, una moto aquàtica de rescat i dues embarcacions.

Es distribueixen tres casetes de socorrisme i primeres cures a les platges Llarga, Costa Daurada i Punta d’en Guineu; dues torres altes a la platja Llarga, límit amb Creixell; i a la platja Costa Daurada, a prop del Port; i dues casetes-torre elevades amb habitació per a cures a la platja de la Pelliseta i a la platja Llarga.

Creu Roja ofereix el servei de vigilància, control i primeres cures amb una hora més de servei des de fa quatre anys, de dilluns a diumenge de deu del matí fins a les set de la tarda, de forma ininterrompuda a totes les platges.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: