Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració al Balcó del Mediterrani contra l'exhibició aèria de l'exèrcit

Tarragona Patrimoni de la Pau protestarà diumenge al migdia contra "la militarització de la cultura i l'entreteniment" / Recorden que 'La Festa del Cel' es va prohibir a Barcelona pel seu "impacte ambiental"

Imatge d'arxiu de l'exhibició aèria de la Patrulla del Águila, dibuixant al cel els colors de la bandera espanyola Imatge d'arxiu de l'exhibició aèria de la Patrulla del Águila, dibuixant al cel els colors de la bandera espanyola ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Mai 2018 11:10

Amb el lema "Hi ha coses millor per veure", la plataforma Tarragona Patrimoni de la Pau ha convocat a la ciutadania aquest diumenge 20 de maig, a les 12h, a concentrar-se al passeig marítim, davant del Balcó del Mediterrani, per rebutjar l'exhibició al cel que oferirà la Patrulla Águila i la Patrulla Acrobática del Ejército del Aire a la plajta del Miracle. El col·lectiu pacifista troba contradictori que aquest acte s'emmarqui dins del programa cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018: "Una vegada més, l'Ajuntament deixa "l'entreteniment" i "la cultura" en mans els militars. No ens agrada perquè la militarització no és ni cultura ni entreteniment", manifesta la plataforma.

Des de la plataforma recorden que les armes "no són joguines, no són per a l'esbarjo i maten". Els promotors de la concentració consideren que "hi ha coses millor a fer que admirar màquines de matar, també pels riscos importants per a la població que aquestes exhibicions comporten com, per exemple, l'impacte en el medi ambient". En aquest sentit, recorden que la Festa del Cel que s'havia de celebrar l'any 2013 a Barcelona finalment es va anul·lar per manca d'autorització del mateix Ministeri de Foment perquè consideraven que la Festa era "incompatible amb el compliment dels requisits i recomanacions de la normativa ambiental" recollida en la Declaració d'impacte ambiental i disciplina del soroll.

Tarragona, ciutat contra la guerra

La plataforma Tarragona Patrimoni de la Pau es va crear, el març del 1998, per protestar contra l'arribada l'any anterior del portaavions JFK al Port de Tarragona, en època de l'alcalde Joan Miquel Nadal (CiU). El col·lectiu recorda que, al febrer del 2003, el plenari de l'Ajuntament va declarar "Tarragona, ciutat contra la guerra" i, el 2005, es va adherir a la Xarxa d'alcalades per la pau.

Des d'aleshores, el col·lectiu organitza des de fa 18 anys el cicle 'Paraules per la pau', amb concentracions antimilitaristes tots els primers diumenges de cada mes, a les 12h, a la plaça de la Font, amb l'ajuda d'artistes de diverses disciplines. 

Per tot plegat, la plataforma lamenta que, 21 anys després de la primera arribada del JFK a la ciutat, "amb Josep Fèlix Ballesteros (PSC) com a alcalde, avions i personal militar facin aquesta exhibició.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: