Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detinguts els tres membres d'un grup per estafar 450.000 euros a una dona de Valls pel mètode del 'Rip Deal'

Li van oferir bescanviar aquesta quantitat en bitllets de 500 euros per d'altres de més petits, que van resultar ser falsos, a canvi d'una comissió del 15%

Uns bitllets de 500 euros Uns bitllets de 500 euros MOSSOS D'ESQUADRA
Societat ACN
Divendres, 16 Març 2018 14:20

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'un grup per estafar 450.000 euros a una dona de Valls mitjançant el mètode del 'Rip Deal' després que la víctima expliqués que un amic seu l'informés que coneixia tres inversos estrangers interessats en canviar aquesta quantitat en bitllets de 500 euros per d'altres de valor inferior a canvi d'una comissió del 15% a repartir entre ella i els suposats inversors. Com que la dona tenia uns estalvis, es va mostrar disposada a fer el canvi i va quedar amb els detinguts en un hotel de Sant Just Desvern. Un cop comprovada l'autenticitat dels bitllets, els inversors van lliurar els diners a la víctima dins d'una bossa de mà amb un cadenat. En obrir-la, va comprovar que a l'interior no hi havia bitllets de 500 euros com havien acordat sinó 21 feixos de 50 bitllets cadascun de bitllets falsos.

La Unitat Central d'Estafes i Mitjans de Pagament va iniciar una investigació que va permetre identificar els autors de l'estafa. Els tres homes formarien part d'un grup que es dedicava a cometre delictes d'estafa pel mètode del 'Rip Deal' i que ja havien estat detinguts amb anterioritat pels Mossos.

El dia 22 de febrer els investigadors van localitzar i detenir un dels membres del grup a Lloret de Mar (Selva), un home de nacionalitat italiana de 28 anys, el qual va quedar en llibertat amb càrrecs un cop va passar a disposició judicial. Posteriorment, el 8 de març es va poder localitzar i detenir els altres dos membres del grup a Esplugues de Llobregat. Es tracta de dues persones, de 60 i 47 anys, de nacionalitats bosniana i croata respectivament, que també van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: