Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nous suports a la concentració a Tarragona per la mort del petit Gabriel

Els ajuntaments de la Pobla de Mafumet, Constantí i la Pobla de Montornès donen suport a la concentració de diumenge, que també recordarà les víctimes assassinades o desaparegudes al Camp de Tarragona 

Aquesta serà una de les fotografies que presidiran la concentració en record del petit Gabriel Aquesta serà una de les fotografies que presidiran la concentració en record del petit Gabriel CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 16 Març 2018 11:08

El proper diumenge 18 de març, a partir de les 17h, tindrà lloc una concentració silenciosa a la Rambla Nova, a tocar de la plaça Imperial Tàrraco, per condemnar la tràgica mort del petit Gabriel Cruz, el nen de vuit anys desaparegut a Las Hortichuelas (Almería), que va ser assassinat. Una iniciativa de Cristina Borge García, veïna de la Pobla de Mafumet, i de Toñi Martínez, veïna d'Altafulla, que ha anat rebent cada cop més suports a mesura que s'aproximava la data. 

La concentració dedicarà un minut de silenci a la memòria de Gabriel i es farà lectura d'un manifest on es demanarà que se segueixi aplicant la Presó Permanent Revisable. A més del petit Gabriel, el manifest també recordarà a totes les víctimes que han estat assassinades o desaparegudes durant aquests anys. I es tindrà un record especial de Meritxell Vall, veïna de Vallmoll assassinada el 2015, de Carmen Ginés, veïna de la Pobla de Mafumet assassinada el 2016 o de Ramón García, veí de la Pobla de Montornès desaparegut el Nadal de 2016. És per aquest motiu, que l'alcalde de la Pobla de Mafumet, Josep Maria Sardà, i altres representants dels ajuntaments de Constantí i la Pobla de Montornès han confirmat la seva assistència i suport a l'acte. Les organitzadores també volen fer un reconeixementa a la tasca de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Durant l'acte, es posaran espelmes i peluixos al voltant d'una fotografia gran de Gabriel Cruz. També sonarà la cançó que més agradava al petit Gabriel, 'Girasoles', de la cantant Rozales, a més d'una altra cançó feta per a l'ocasió. A la concentració es desplegarà una pancarta i es repartiran crespons negres per als assistents. Les organitzadores fan una crida a la gent que porti dibuixos de peixets per a penjar un cordill llarg a la Rambla. També es farà un reconeixement

La concentració també ha rebut altres suports per part de persones a títol individual, com Luís Cabrera -restaurador de Bonavista conegut per col·laborar amb causes solidàries-, o de l'Associació de Veïns de Bonavista, que ha distribuit cartells de l'acte per tot el barri tarragoní. També s'ha comptat amb l'aportació individual de Luis Lacaci Roca i amb el suport d'un grup de veïns i veïnes de Reus.

El petit Gabriel tenia família a Constantí

Els veïns i veïnes de Constantí estan vivint amb especial consternació el tràgic succés ja que el nen tenia família al municipi. Concretament, el cosí del seu pare viu a Constantí des de fa uns anys. Per aquest motiu, la regidora de la Dona de l'Ajuntament de Constantí, Meritxell Cano, va pronunciar diumenge passat unes paraules de record i de dol cap als familiars del poble durant l'acte d'homenatge a les dones celebrat al Pavelló Poliesportiu.

L'Ajuntament de Constantí col·labora en la difusió de la concentració silenciosa de Tarragona com una mostra de solidaritat del poble cap als seus veïns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: