Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El programa “Invulnerables” contra la pobresa infantil atén a 50 famílies del Vendrell

L'objectiu del programa és donar resposta a les necessitats bàsiques de famílies amb risc d'exclusió social i orientar-les perquè puguin sortir de la situació de vulnerabilitat

Foto de família dels participants en la reunió del programa 'Invulnerables' del Vendrell Foto de família dels participants en la reunió del programa 'Invulnerables' del Vendrell CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Febrer 2018 10:45

El Vendrell és un dels onze municipis catalans on s’ha començat a desplegar el programa 'Invulnerables' contra la pobresa infantil, que impulsa la Fundació Rosa Oriol, juntament amb la Generalitat, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació del FC Barcelona. Tot i que l’any passat ja es van fer algunes actuacions puntuals, com una jornada del programa Barça Kids a l’escola Marta Mata, serà enguany quan “Invulnerables” agafarà embranzida a la capital del Baix Penedès.

'Invulnerables' treballa amb famílies en risc d’exclusió social i situació de pobresa i, a través d’un treball amb el menor i el seu nucli familiar, intenta igualar les oportunitats d’aquests nens i normalitzar el seu dia a dia. Segons ha explicat Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Rosa Oriol, el Vendrell ha estat escollit per formar part del programa atenent als resultats dels indicadors locals de risc de pobresa i exclusió social: renda, desocupació, protecció social i demografia.

50 famílies en risc d'exclusió social

En concret, de manera inicial, al Vendrell el programa treballarà amb 50 famílies, prèviament seleccionades pels Serveis Socials, tot i que en un futur, a mesura que augmentin els col·laboradors del projecte, el nombre de famílies implicades es pot anar ampliant. El perfil majoritari són famílies que es troben en risc d’exclusió social motivada, sobretot, perquè els progenitors no tenen feina o bé en tenen una de molt precària.

L’objectiu d’'Invulnerables' és donar resposta a les necessitats bàsiques que no tenen cobertes aquestes famílies i oferir-los orientació, acompanyament i suport integral perquè puguin sortir d’aquesta situació de vulnerabilitat. Sor Lucía Caram ha explicat que, sobretot, el repte principal del programa és aconseguir, a través de l’educació, que tots els nens i joves tinguin les mateixes oportunitats.

Per fer-ho possible, el programa posa el focus en trobar col·laboradors entre tots els agents del territori, públics i privats, per treballar en xarxa contra la pobresa. És en aquesta línia que properament es durà a terme al Vendrell una trobada amb empresaris del territori per presentar-los el projecte i donar-los a conèixer les maneres que tenen per col·laborar-hi. La voluntat és promoure una economia col∙laborativa, en la que cadascú aporti el què tingui i el què pugui, per tal de què tothom tingui el necessari per créixer, desenvolupar­‐se i viure en dignitat.

Un altra de les característiques del programa és el de demanar una sèrie de compromisos a les famílies que hi participen, de respecte, de proactivitat...perquè siguin coneixedors que els recursos costen un esforç.

Recentment, responsables del projecte es van reunir amb l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Serveis Socials, Rafael Gosálvez, i amb representants d'entitats locals del tercer sector que col·laboren amb el programa.

Publicitat