Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un 30% dels guàrdies civils destinats a Tarragona se’n volen anar de Catalunya, segons l’AUGC

L’organització insisteix que els Mossos que l’1-O “van fer complir la Constitució” passin a la Guàrdia Civil

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, flanquejat pel secretari general de l’AUGC a Tarragona, David Domínguez, i pel vocal d’Unitat, Celso Zarracina El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, flanquejat pel secretari general de l’AUGC a Tarragona, David Domínguez, i pel vocal d’Unitat, Celso Zarracina AUGC
Societat ACN
Dilluns, 15 Gener 2018 20:32

L’Associació Unificada de Guàrdies de Civils (AUGC) estima que prop d’un 30% dels guàrdies civils que presten servei a Tarragona “tenen intenció d’anar destinats fora de Catalunya”, segons un sondeig realitzat per la pròpia organització. Aquest dilluns, durant una reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, els representants de l’entitat han exposat que, en gran mesura, aquesta intenció es deu “als problemes que han tingut els fills dels agents a les escoles”. L’organització ha rebutjat que es pengessin cartells en centres educatius en suport “als polítics que, després d’una resolució judicial, van ingressar a presó per no respectar els drets constitucionals”. L’AUGC ha demanat un “reconeixement de treball en zona conflictiva” per a aquests agents, de forma similar als que estan destinats al País Basc i Navarra.

D’altra banda, l’AUGC ha proposat a Sierra establir una “passarel·la” a la Guàrdia Civil per a aquells agents dels Mossos d’Esquadra “que el dia 1 d’octubre van fer complir la Constitució i que, per aquest motiu, estan tenint problemes amb companys i comandaments a les comissaries”. L’AUGC aposta perquè aquests agents conservin la província de destinació, l’antiguitat, la graduació i l’especialitat, la qual cosa “estalviaria recursos de formació en realitzar-se tan sols un reciclatge d’adaptació a la Guàrdia Civil”.

El secretari general de l’AUGC a Tarragona, David Domínguez, i el vocal d’Unitat, Celso Zarracina, també ha exposat al subdelegat la situació que viuen els agents i les seves famílies, “de ruptura social a les poblacions degut al procés separatista i als escarnis realitzats pels sectors més radicals de l’independentisme”. Segons en el col·lectiu, abans i després de l’1-O alguns ciutadans han encerclat aquarteraments i han “proferit insults i amenaces contra guàrdies civils i les seves famílies, fets que van provocar crisis d’ansietat en alguns menors que es trobaven dins els habitatges”.

Durant la trobada, els subdelegat ha fet costat a la reivindicació de l’equiparació salarial de Guàrdia Civil i policia espanyola amb els cossos policials autonòmics. D’altra banda, el col·lectiu ha assenyalat que fan falta “un 45% més d’agents” a la demarcació de Tarragona per donar resposta a les necessitats del servei al territori.

Publicitat