Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Gran Recapte de Valls recull prop de 23.000 quilos d'aliments

L'acció solidària, de l'1 al 3 de desembre, es va tancar amb 22.759 quilos d'aliments, 1.600 més que l'any 2016

Imatge d'arxiu del Gran Recapte d'aliments Imatge d'arxiu del Gran Recapte d'aliments CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Desembre 2017 18:13

El recompte final d’aliments recollits durant el Gran Recapte a Valls ha tornat a batre rècords. L’acció solidària impulsada de l’1 al 3 de desembre a Valls per la Fundació Banc d’Aliments, Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp, l’Assemblea Local de la Creu Roja, el menjador social “la Taulada”, el Consell Comarcal de l’Alt Camp i l’Ajuntament s’ha tancat amb 22.759 quilos d’aliments.

D’aquesta manera, enguany se supera amb 1.600 quilos la quantitat d’aliments recollits en relació al Gran Recapte de l’any passat. De l’edició d’aquest 2017 en destaca la importància de la participació ciutadana que, amb la seva col·laboració, han fet possible la recollida d’aliments que es distribuiran a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Per part de l’Ajuntament s’ha adquirit formatge, peix i pollastre congelat (695 quilos procedents de l’aportació del conveni amb la Caixa) i també 304 litres de material d’higiene personal comprat amb l’import dels lots de Nadal que els regidors del consistori han donat al Gran Recapte.

En la campanya han col·laborat diversos establiments comercials, entre ells Babi Pitufo, Bodega Solé, Cansaladeria Cati, Cansaladeria Pons, Deborah Garcia Joiers, Font de la Salut, Prozovalls Center, JCA Cinemes i Sala Red Star, a més de la totalitat dels supermercats de la ciutat: Aldi, Àrea Guissona, Bon Preu, Carrefour, Dia, Esclat, Lidl, Mercadona i Spar-Fragadis.

En aquesta campanya ha tingut de nou un paper clau el paper del voluntariat a través de les entitats, en una acció solidària que ha reforçat la cohesió social de la ciutat. Les entitats vallenques van col·laborar durant els tres dies del Gran Recapte a Valls aportant voluntariat per la recollida d’aliments, realitzant tasques de sensibilització i recollida d’aliments als supermercats. A més, l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social de l’IES Narcís Oller va realitzar diverses càpsules informatives de sensibilització als alumnes de 6è de primària de diversos centres educatius de la ciutat durant els dies previs a la campanya.

Un centenar de voluntaris

Les entitats voluntàries que han fet possible la campanya amb més de 100 voluntaris han estat l’Associació Badr per a la Integració, l’Associació Egueiro, l’Associació Gambiana de Valls-Gambensaco, l’Associació Islàmica, l’Associació Porta Oberta, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Fundació Ginac, la Fundació Resilis-Crei Guaret, l’Institut Narcís Oller, “la Teulada”, Òmnium Cultural, el Cau Agrupament escolta i guia Verge de la Candela. Els patrocinadors del Gran Recapte han estat la Caixa, el Vallenc, l’Opció, Hit 103, JM Viñas, Cartronatges Trilla i JCA Cinemes.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: