Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un desballestament de cotxes improvisat als carrers de Camp Clar

El testimoni d’una veïna apunta que aquests cotxes podrien ser d’alguns toxicòmans que els utilitzen per dormir i especejar-los, i així guanyar-se uns diners amb la venda de les peces

Imatge d'un cotxe especejat al carrer Riu Segre, a l'alçada del col·legi de Camp Clar Imatge d'un cotxe especejat al carrer Riu Segre, a l'alçada del col·legi de Camp Clar ALBA SANCHA
Societat Alba Sancha
Dilluns, 21 Agost 2017 09:01

Un passeig pels carrers del barri tarragoní de Camp Clar pot suposar trobar-se cotxes a mig fer, o millor dit, a ‘mig desfer’. No és estrany trobar-se vehicles que s’utilitzen per a l’especejament i que, dia rere dia, van perdent més peces progressivament. I no cal buscar massa, ja que aquests automòbils es troben aparcats a qualsevol espai de la via pública, sense amagatalls. Els veïns del barri tarragoní de Camp Clar semblen estar acostumats a aquest paisatge, però, encara es resignen a haver de viure en un entorn d’abandonament com aquest. Així ho expressa el president de l’Associació de Veïns de Camp Clar, Jesús Espejo, que reconeix que aquesta situació es repeteix constantment al barri, però des de l’AV, sempre que es troben amb un cas ho comuniquen a la Guàrdia Urbana perquè el cotxe es retiri com més aviat millor.

Segons el testimoni d’una veïna, que prefereix mantenir la seva identitat en l’anonimat, conviuen amb aquesta situació de deixadesa “dia si i dia també” i els únics que intenten posar solució són els propis veïns. La veïna de Camp Clar explica que la majoria de cotxes que ella ha pogut veure en aquestes condicions “són de toxicòmans o, com a mínim, els utilitzen ells per a viure-hi dins i per a especejar-los ”. “He arribat a veure cotxes totalment destrossats –continua relatant la dona – amb un matalàs dins i una persona dormint a sobre”. El president de l’AV del barri, Jesús Espejo, també està assabentat d’aquesta problemàtica: “Deixen els cotxes abandonats i segons van necessitant peces les van agafant”. Però, la veïna encara va més enllà i assegura que, a més de convertir-se en la llar d’aquestes persones, els vehicles també esdevenen una font d’ingressos donat que “van venent les peces per aconseguir els seus diners”, i a més, deixa entreveure la finalitat: “Són persones amb addiccions així que és probable que els diners que aconsegueixen amb l’especejament els destinin a això”.

Per la seva banda, Espejo està segur que aquests cotxes són “de la gent del mateix barri”. “No m’estranyaria gens que els cotxes els utilitzin toxicòmans”, defensa el president de l’AV, tot i que reconeix que ell no ho ha pogut presenciar personalment. Però, davant d’aquesta problemàtica, Espejo assegura que l’AV sempre pren mesures i quan es troben amb vehicles en aquestes condicions ho comuniquen automàticament a la Guàrdia Urbana, encara que això no sempre és una solució. “Hi ha cotxes que han estat fins a dos anys abandonats al mateix lloc, encara que hem trucat a la Guàrdia Urbana”, assegura Espejo.

Tot i això, el president de l’AV explica que aquest és un problema estructural del barri degut a la falta de civisme de molts veïns que no fan cas a les normes i les incompleixen amb total impunitat. “Normalment, es tracta de persones insolvents, per tant multar-los no soluciona res”, explica el president de l’AV, que proposa que la millor solució seria “que passés una grua i s’endugués tots aquests vehicles”. Segons Espejo, aquesta problemàtica ha estat habitual al barri, tot i que “s’ha donat per èpoques”. El president de l’AV atribueix aquesta intermitència als períodes en què ha arribat més gent de fora del barri i que “no l’estimen i no els importa en quines condicions estigui”, defensa.

L’escenari de ‘La Vuelta’ i dels Jocs Mediterranis 2018

Fa uns dies, la CUP es feia ressò d’aquesta situació i preguntava a l’Ajuntament de Tarragona, a través del seu compte de Twitter, si retiraria un cotxe que es troba totalment abandonat al carrer Riu Segre de Camp Clar, amb motiu de ‘La Vuelta a España’. Juntament amb el text, la CUP adjuntava un parell de fotografies que evidenciaven l’estat de decadència del cotxe. Arran d’aquesta publicació, l’Ajuntament de Tarragona seguia el fil de la conversa per preguntar als cupaires la ubicació de l’automòbil i més tard, el consistori assegurava haver donat l’avís a la Guàrdia Urbana.

Cal recordar que, enguany, ‘La Vuelta’ tanca l’etapa que passa per Tarragona, el pròxim 22 d’agost, a l’Anella Mediterrània, que, precisament, està situada al barri de Camp Clar. Així doncs, aquest és l’escenari d’un esdeveniment esportiu d’envergadura, com ho són els Jocs Mediterranis 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: