Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protesta a l’hospital del Vendrell per una agressió

El personal del centre ha volgut donar suport al zelador que va ser agredit per un pacient a urgències

La concentració de protesta va aplegar ahir treballadors, pacients i regidors de l'Ajuntament La concentració de protesta va aplegar ahir treballadors, pacients i regidors de l'Ajuntament HOSPITAL DEL VENDRELL
Societat Taempus
Dimarts, 08 Agost 2017 08:15

El col·lectiu de treballadors de l’hospital del Vendrell va fer ahir una protesta a les portes del centre per denunciar l’agressió que va protagonitzar un pacient que va arribar a urgències i es va mostrar molt agressiu. El director de l’hospital, el doctor Josep Mercadé, assegura que no es tracta d’un fet aïllat sinó que des de fa algun temps s’ha notat un repunt en les agressions al personal hospitalari.

La protesta d’ahir va ser secundada per una cinquantena de treballadors de l’hospital, i alguns pacients i usuaris del centre s’hi van afegir de manera espontània per donar suport als professionals. Segons el doctor Mercadé, en l’últim any a Catalunya s’han registrat més d’un centenar d’agressions a treballadors de centres sanitaris. En gairebé tots els casos, tant la direcció del centre com la víctima acostumen a presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, com és el cas del Vendrell, però els professionals insisteixen que cal fer visible el problema per mirar que no s’intensifiqui. “Cal un canvi cultural per erradicar tot tipus de violència”, assenyala Montse Martínez, directora d’infermeria de l’hospital del Vendrell. El doctor Mercadé assegura que no hi ha cap explicació concreta a aquest repunt, però apunta que les retallades en l’àmbit de la sanitat pública han irritat molt la població i això ha provocat situacions de més tensió.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: