Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Seguretat privada contra el ‘top manta’ al Vendrell

L’Ajuntament contractarà serveis de seguretat externs per reforçar la vigilància a la zona del passeig marítim i les platges

Imatge d'arxiu de venedors del 'top manta' que actuen durant l'estiu a la costa del Baix Penedès Imatge d'arxiu de venedors del 'top manta' que actuen durant l'estiu a la costa del Baix Penedès JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Societat Josep M. Flores/ Taempus
Diumenge, 30 Juliol 2017 10:09

L’Ajuntament del Vendrell contractarà serveis de seguretat privats per reforçar la vigilància del passeig marítim i les zones de platja durant aquest estiu. És una mesura de prova que en cap cas no pretén substituir la tasca de la policia local sinó reforçar el patrullatge al carrer per prevenir la comissió de delictes i espantar els venedors del top manta. “És una manera de tenir més ulls vigilant”, assegura el regidor de Seguretat i Serveis Socials, Rafel Gosàlvez, que recorda que durant l’estiu la població al Vendrell es multiplica per la presència d’estiuejants i turistes i que els punts de màxima afluència i, per tant, de més activitat delictiva, són el passeig marítim i les zones d’oci de la platja.

La persistència del fenomen del top manta és un dels principals factors que ha fet decidir l’Ajuntament a reforçar la vigilància amb agents privats. El regidor Gosàlvez insisteix que aquests agents en cap cas substituiran la tasca de la policia local i els Mossos. De fet, els agents privats seran auxiliars que patrullaran amb uniforme de la seva empresa però sense arma, de manera que la seva tasca serà principalment dissuasiva. En cas d’haver d’intervenir, hauran de demanar sempre el suport de la policia local o els Mossos d’Esquadra com a agents de l’autoritat.

Rafel Gosàlvez admet que amb els recursos municipals i l’actual legislació és impossible abolir el fenomen del top manta. Amb els anys, i fruit de la pressió policial, el Vendrell ha aconseguit reduir notablement la presència de venedors ambulants: si fa dos o tres anys se n’havien comptabilitzat més de 200, avui, segons el regidor, la xifra no supera la trentena. “La clau és la col·laboració entre la policia local i els Mossos, que és molt bona”, assenyalada el responsable de Seguretat.

En les últimes setmanes s’han dut a terme actuacions conjuntes que han permès comissar més d’un miler d’articles falsificats destinats a la venda. Rafel Gosàlvez destaca que, més enllà de les actuacions contra els venedors que envaeixen el passeig, cal centrar els esforços a localitzar i interceptar les xarxes de distribució i els magatzems on s’amaga el material destinat a la venda il·legal. Gosàlvez insisteix que la col·laboració ciutadana és determinant per facilitar la tasca policial i apunta que també calen mesures socials per posar fi a aquest fenomen, com ara ajudar els venedors del carrer a sortir d’aquest cercle viciós tutelant la seva integració social i laboral.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: