Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Obren diligències contra una gossera de Calafell per abandonament d’animals

Veterinaris de la Generalitat, el Seprona i la policia local hi van fer dimarts una inspecció sorpresa arran de les denúncies fetes a les xarxes socials

Una imatge de les gàbies de la gossera Una imatge de les gàbies de la gossera AJUNTAMENT DE CALAFELL
Societat Josep M. Flores/ Taempus
Dijous, 29 Juny 2017 08:11

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha obert diligències contra una gossera particular de Calafell per abandonament d’animals, si bé no descarta que també es pugui imputar als propietaris un delicte de maltractament. La situació d’aquestes instal·lacions, al costat de la depuradora municipal, havia estat denunciada reiteradament en les últimes hores a través de les xarxes socials per particulars i veïns de la zona que havien vist com el refugi s’havia anat deteriorant i els animals hi viuen en condicions força precàries. La irrupció d’aquests testimonis a les xarxes va fer reaccionar l’Ajuntament, i aquest dimarts agents del Seprona, de la policia local i del servei de veterinària de la Generalitat hi van fer una inspecció sorpresa.

Segons assenyala un comunicat fet públic ahir per l’Ajuntament de Calafell, la comissió inspectora va trobar les instal·lacions en unes condicions “deplorables”. Aquesta situació va fer decidir els inspectors a obrir diligències contra el propietari per un presumpte delicte d’abandonament d’animals, tot i que no descarten ampliar el delicte a maltractament. Durant la inspecció es van localitzar a les instal·lacions 25 gossos vius i un de mort, i els agents es van assegurar que hi hagués menjar i beure per als animals, que també van ser atesos per un veterinari. Ahir van continuar les tasques d’inspecció a la gossera per tal de poder fer un informe complet i decidir si és aconsellable el tancament cautelar de les instal·lacions i el trasllat dels animals a un altre lloc en condicions.

Nucli zoològic

La gossera està situada a prop de la depuradora d’aigües residuals i és propietat d’un particular de Calafell. Fa anys que l’Ajuntament intenta que el complex d’animals es regularitzi com a nucli zoològic, però aquest procediment, segons el consistori, ha topat amb l’ambigüitat de la normativa vigent, que no estableix el nombre d’animals a partir del qual una col·lecció particular de gossos ha de constituir-se en nucli zoològic. A diferència d’aquesta vegada, però, en les inspeccions anteriors l’Ajuntament havia constatat que les condicions en què estaven els animals al recinte eren correctes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: