Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell tanca el conflicte de la plaça de toros

Signen l'acord per indemnitzar els propietaris del terreny en tres anys

Una antiga imatge de la plaça de toros de Segur de Calafell quan estava oberta al públic Una antiga imatge de la plaça de toros de Segur de Calafell quan estava oberta al públic AJUNTAMENT DE CALAFELL
Societat Cati Morell / Taempus
Dilluns, 15 Mai 2017 08:11

El govern local de Calafell i els propietaris de l'antiga plaça de toros de Segur han signat ja l'acord per dividir en tres anualitats la indemnització d'1,7 milions d'euros, més l'IVA i els interessos, que l'Ajuntament ha de pagar-los, segons una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons l'acord, enguany s'abonaran 947.148,60 euros; l'any vinent, 432.769,87, i el 2019, 320.720,92. El total s'ha hagut de consignar obligatòriament en el pressupost d'enguany, però poder-ho pagar en tres anys suavitza el cop a les finances de l'Ajuntament, segons la versió del govern municipal.

La sentència del TSJC tanca un contenciós urbanístic sobre un terreny de 6.000 m², situat a l'avinguda d'Espanya de Segur de Calafell, on hi havia hagut una plaça de toros construïda durant els anys del boom turístic dels anys seixanta, i que posteriorment va ser abandonada fins a quedar en ruïnes durant dècades.

El conflicte té el seu origen en el pla urbanístic municipal de 1989, que va qualificar el terreny com a equipament, sense especificar si era públic o privat. Ja abans de l'aprovació del POUM del 2011, els propietaris van demandar l'Ajuntament perquè entenien que la qualificació confosa de la finca els perjudicava en el seu objectiu de construir una residència geriàtrica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: