Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors arriben a un preacord amb Bic Graphic per reduir a 120 el nombre d'acomiadaments

El document preveu la recol·locació voluntària dels treballadors dins del Grup Bic Iberia i la millora d'indemnitzacions. El preacord haurà de ser ratificat a l'assemblea de divendres

Els treballadors de Bic Graphic a Tarragona, dimarts passat, durant la marxa reivindicativa feta en la darrera jornada de vaga Els treballadors de Bic Graphic a Tarragona, dimarts passat, durant la marxa reivindicativa feta en la darrera jornada de vaga ACN
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 11 Mai 2017 09:29

Després d'un dia de negociació, l'empresa va acordar ahir amb els treballadors reduir l'afectació de l'expedient de regulació de 136 a 120 persones, la majoria de les quals podran recol·locar-se posteriorment de forma voluntària al Grup Bic Iberia. En el document, l'empresa es compromet a excloure dels acomiadaments les embarassades, un dels dos membres de les parelles que treballin a l'empresa i i les unitats monoparentals. Els treballadors afectats menors de 55 anys rebran una indemnització per acomiadament improcendent, que serà de 45 dies per any treballat durant 42 mensualitats -pels contractes d'abans del febrer del 2012- i, de 33 dies per any durant 24 mensualitats, a partir de la data. Tampoc se'ls hi retallarà el sou dels dies de vaga. 

Els que tinguin entre 55 i 57 anys no podran ser afectats forçosament, mentre que els majors de 58 anys afectat per l'ERO podran accedir a una situació de jubilació anticipada involuntària o, com a màxim, fins al compliment dels 62 anys. L'import del cost de la prejubilació equivaldrà, com a mínim, a la indemnització que correspondria al treballador en qüestió per acomiadament per causes objectives (20 dies de salari per any treballat, amb un límit de 12 mensualitats).

Pel que fa als treballadors afectats per l'acomiadament col·lectiu tindran preferència de contractació fins al 31 de desembre del 2018, sempre i quan no es tracti d'un lloc de treball de nova creació i la plaça ofertada pertanyi al mateix grup professional que tingui el treballador. 

El preacord també inclou una lineal per fidelització de 2.500 euros bruts per als que tinguin una antiguitat de menys de set anys a l'empresa, de 4.000 fins als 12 anys i de 6000, a partir dels dotze. En el cas de les prejubilacions, percebran el 85% del salari fins a la jubilació anticipada o fins als 62 anys. 

La presidenta del comitè d'empresa de Bic Graphic a Tarragona, Raquel Morillo, es mostra satisfeta "pel canvi d'actitud" que va tenir la direcció durant la reunió d'ahir i ha destacat, sobretot, que els treballadors acomiadats "tindran l'opció de recol·locar-se voluntàriament" al Grup Bic.

Perquè es converteixi en definitiu, aquest acord haurà de ser ratificat en l'assemblea de treballadors prevista per aquest divendres 12 de maig, de 13:30 a 14:30h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: