Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC acusa a l’estat espanyol de cinisme

Els republicans reivindiquen més de 340 milions d’euros en esmenes als pressupostos generals de l’estat espanyol

D'esquerra a dreta: la senadora d'ERC, Laura Castel; el senador d'ERC, Josep Rufà; i el diputat d'ERC, Jordi Salvador D'esquerra a dreta: la senadora d'ERC, Laura Castel; el senador d'ERC, Josep Rufà; i el diputat d'ERC, Jordi Salvador CEDIDA
Societat Marina Martínez
Dimarts, 02 Mai 2017 16:59

Esquerra Republicana (ERC) acusa a l’estat espanyol de cinisme i afirmen que en tot moment “estan escanyant a Catalunya”. El diputat d’ERC, Jordi Salvador, ha fet referència als 1.800 milions d’euros –un 32%- que l’estat espanyol destina als programes d’armament on s’inclou nous vaixells, submarins i altres aspectes militars; mentre que en la innovació i recerca s’inverteix un 1%. En aquesta línia, Salvador ha destacat la importància de donar-li l’esquena a aquests pressupostos tot i que “mentre estiguem a l’estat espanyol lluitarem per les necessitats de la nostra ciutadania”.

Per això, ERC reivindica més de 340 milions d’euros en esmenes als pressupostos generals de l’estat espanyol pel Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Entre els punts a presentar en el pròxim congrés, es recull l’acabament del tram de l’A27 entre Valls i Montblanc amb el túnel del Coll de l’Illa que, la senadora Laura Castel, afirma que “portem mesos sense cap millora ni cap tipus d’informació”. També es farà referència a l’acord entre l’Administración d’Infraestructuras Ferroviarias (ADIF), La Secuita i Perafort – amb deu anys de retard- on es va signar una col·laboració que permetia a La Secuita la connexió de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i ara està en perill per incompliment. Des de la seu d’ERC ja s’ha anunciat que els alcaldes d’ambdós municipis tenen pensat realitzar actuacions serioses si no es compleix per intentar solucionar-ho.

Un dels altres punts a tractar s’engloba en la infraestructura del Corredor del Mediterrani. Castel ha explicat que més del 61% s’ha destinat al ramal central i que es pretén “fer passar totes les mercaderies d’Algeciras per Madrid i fer l’estació de contenidors marítims més important d’Europa a Ciudad Real”. En aquest sentit, la senadora ha fet èmfasi en l’escanyament que fan de l’autèntic corredor afectant al Port de Tarragona i al de València.

En total es demana destinar d'aquests 340 mil euros, al Tarragonès, un total de 32.669.000 euros mentre que la resta queda repartit entre l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: